Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, reclamat la DNA. Cum își motivează avocata acțiunea

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Joi dimineață, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat de presă în timp ce ieșea pe ușa interioară de la Direcția de permise auto și nu a vrut să răspundă la nicio întrebare de la jurnalistul care a înregistrat momentul.

Astfel, pentru că nu a stat la coadă pentru reînnoirea permisului auto, ci a intrat pe ușa din spate, fentând coada care era afară, Tăriceanu s-a ales cu un nou denunț la Direcția Națională Anticorupție (DNA)

Reclamația la DNA a fost depusă de un avocat, Elenina Nicuț, fost membru PMP. Într-o postare pe Facebook, aceasta a ținut să-și motivează acțiunea care a determinat-o să facă acest demers.

Primul lot convocat de Daum pentru meciul cu Muntenegru. Surprize mari

„Orice cetățean al acestei țări, care mai păstrează o urmă de demnitate și de principii, ar trebui să acționeze cu mai mult de o postare plină de indignare pe FB împotriva unor practici precum cele ale lui Tăriceanu.

Oricine poate face un denunț și poate cere socoteală instituțiilor implicate.

Președintele Consiliului Fiscal: România a irosit multe gloanțe

Demnitarii nu sunt nici supraoameni și nici „mai cetățeni” decât restul, dimpotrivă, ei sunt în slujba cetățenilor. Ei nu sunt aleși/numiți în funcții ca să ne dea cu tifla, să ne sfideze și să ne umilească, ci să ne ușureze viața și interacțiunea noastră cu statul. Iar pentru asta trebuie să și vadă de propria piele cum se petrece asta. Una e respectul în fața funcției și a autorității și alta e spinarea îndoită în fața abuzului.

Am auzit astăzi de mai multe ori că „așa se face”, în România anului 2016, stat de drept, european și euroatlantic, „așa se face” este ridicat la rang de lege. Nescrisă, deocamdată.

ANALIZĂ + POZE: Rușii, din ce în ce mai agresivi cu Moldova

Supușenia necondiționată și lipsa de reacție ne au mai dus în dictatură. Dictatura unor oameni de un autodeclarat rang superior asupra restului, de un acceptat rang inferior.

Din fericire, actuala Constituție spune că în fața legii și autorităților toți suntem egali, fără privilegii și discriminări.

Și ar fi bine să învățăm din trecut și să ținem toți cu dinții de asta”, este mesajul postat pe pagina de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.