Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu se rupe de PSD: Ce a anunţat şeful ALDE

tariceanu dragnea

ALDE va avea candidat propriu la Primăria Bucureşti şi la fiecare sector şi listă separată pentru consilieriii locali de la sectoare şi la Consiliul General al Capitalei, a anunţat vineri, la Slatina, într-o conferinţă de presă, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

"Am decis foarte clar, la Bucureşti ALDE va avea candidat la Primăria Bucureştiului şi la fiecare sector şi listă separată la sectoare şi la Primăria generală. (...) Decizia a venit astăzi. PSD a luat decizia să meargă cu candidat la primărie şi la sectoare, i-a şi prezentat, noi am luat decizia să mergem cu candidat la primărie şi la sectoare separat", a declarat Tăriceanu. Întrebat când vor fi anunţaţi candidaţii ALDE pentru Bucureşti, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu se va întârzia foarte mult anunţul şi a evitat să spună vreun nume de posibil candidat. Tăriceanu a declarat că nu va candida pentru Primăria Capitalei, adăugând că se va "axa" mai mult pe intrarea partidului în Parlament la următoarele alegeri legislative. "Nu. Vă explic şi de ce nu candidez (la Primăria Capitalei): (...) contribuţia mea, modest vorbind, trebuie să fie axată pe obiectivul strategic care este intrarea în Parlament şi nu alegerile locale", a răspuns Tăriceanu unei întrebări despre o posibilă candidatură pentru Primăria Bucureştiului.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus, referitor la alegerile locale pentru Primăria Bucureşti şi primăriile de sector, că ALDE şi PSD au în vedere obţinerea celui mai bun rezultat, iar candidaturile separate pot aduce mai multe voturi. "Toate calculele noastre, ale noastre când spun ALDE şi PSD, au fost direcţionate în mod clar, să încercăm să obţinem cel mai bun rezultat. De foarte multe ori, hai să spunem aşa, aproape regula este că la alegerile locale două liste separate aduc mai multe voturi, la parlamentare regula este invers. Aşa încât avem în momentul de faţă şi noi şi ei acest lucru în vedere", a mai declarat Tăriceanu. Referitor la protocolul între ALDE şi PSD, Tăriceanu a afirmat că acesta permite colaborarea la alegerile locale, dar nu este obligatoriu şi el poate funcţiona şi după alegeri, la constituirea majorităţilor în consilii judeţene şi consilii locale. "Cu PSD noi am semnat un document care permite, deci nu este obligatoriu, permite colaborarea acolo unde găsim, hai să spunem, un numitor comun. (...) Dar avem această înţelegere care funcţionează şi post electoral deci în consiliile judeţene, în consiliile municipale au posibilitatea să facă majorităţi cu PSD-ul", a mai afirmat Tăriceanu. Copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin participă vineri, la Slatina, la lansarea candidaţilor partidului pentru alegerile locale, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.