Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu TRANŞEAZĂ scandalul Pilonului II de pensii: 'Scăderea procentajului nu e o problemă...'

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri că, dacă suma netă care se varsă la Pilonul II de pensii rămâne aceeaşi, scăderea procentului de contribuţie nu va reprezenta o problemă. 

"Dacă suma netă care se varsă la Pilonul II de pensii rămâne aceeaşi cred că nu mai reprezintă o problemă care este procentajul. Având în vedere că raportarea procentului se face la o bază mult mai mare, suma pe care cei care contribuie (o au - n.r.) la Pilon va rămâne aceeaşi", a spus Tăriceanu, întrebat de presă, la plecarea de la Târgul Indagra, ce părerea are despre scăderea contribuţiei la Pilonul II de pensii. 

Fiind întrebat dacă, în acest caz, oamenii vor primi aceiaşi bani la pensie, el a spus: "Depinde foarte mult de performanţa pe care fiecare societate care administrează Pilonul II de pensii o va avea. (...) Şi trebuie să vă mai spun încă un lucru: mai există o posibilitate la care unii contribuabili, unii salariaţi au recurs, este vorba de Pilonul III de pensie care este unul optativ, deci cine doreşte să aibă o siguranţă şi mai mare poate să utilizeze şi Pilonul III de pensii".

Citeşte şi: INS avertizează: CRESC PREŢURILE în mai toate domeniile. Care sunt tendinţele economice până la finalul anului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.