Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Trebuie să scoatem din zona justiţiei influenţa serviciilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Senat Calin Popescu Tariceanu

Printre priorităţile noii majorităţi parlamentare trebuie să se numere eliminarea influenţei serviciilor secrete asupra justiţiei, a afirmat, marţi, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

"Constatăm cu toţii că, în ultima perioadă, justiţia a funcţionat cu sincope. Aceste sincope sunt demonstrate de numărul extraordinar de mare de procese pe care România le-a pierdut la CEDO. Deci, noi nu putem să ne facem că nu vedem această realitate, nu putem să ascundem gunoiul sub preş. Trebuie luate o serie de măsuri pe care şi asociaţiile profesionale ale magistraţilor le-au cerut. Trebuie să facem o separaţia clară a puterilor în stat, trebuie să scoatem din zona justiţiei influenţa serviciilor, ăsta e un alt element care se impune cu necesitate", a declarat Tăriceanu la România TV. 

Alte priorităţi în domeniul justiţiei sunt, în opinia preşedintelui Senatului, adoptarea unei legi privind răspunderea magistraţilor şi punerea în acord a legislaţiei penale cu deciziile Curţii Constituţionale. 

"Foarte multă lume a reclamat această lege a răspunderii magistraţilor, dar trebuie să vedem cum facem acest proiect de lege, în aşa fel încât judecătorii să nu fie timoraţi în plus faţă de ceea ce sunt acum de anumite practici pe care cu toţii le-am văzut. În al doilea rând, un lucru care se impune chiar urgent este să punem în acord Codul penal şi Codul de procedură penală cu deciziile Curţii Constituţionale, care sunt obligatorii pentru toată lumea, inclusiv pentru Parlament", a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.