Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, un nou atac dur la adresa DNA: Muşuroiul a fost deranjat, iar asta ar trebui să îi pună pe români pe gânduri

Inquam Photos / George Calin
Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, "îşi face treaba cu brio", iar "deranjul" pe care l-a provocat pachetul de legi din domeniul Justiţiei ar trebui să îi pună pe gânduri pe români. "Calitatea profesională indiscutabilă pe care o are (ministrul Justiţiei - n.r.) i-a permis să aibă o abordare globală pe întreg pachetul de legi ale Justiţiei şi din perspectiva experienţei pe care a dobândit-o la Curtea Constituţională. Ceea ce este iarăşi foarte adevărat: vedem că muşuroiul a fost deranjat şi este o bâzâială în jurul muşuroiului ăsta - care esta aşa-zis-ul sistem, cum le place lor să se autodefinească, să se autonumească - extraordinară. Faptul că i-am deranjat, în fine, ar trebui să îi pună pe mulţi români pe gânduri. Pe unii se pare că nu îi pune nimic pe gânduri, au în continuare drive-ul dat şi merg pe aceeaşi direcţie", a afirmat preşedintele Senatului, conform Agerpres.

El a adăugat că în România principiul separaţiei puterilor în stat pare să nu fie acceptat de unii care lucrează în Justiţie şi care "ar vrea să facă în acelaşi timp şi legile, să şi judece". "Până una alta, într-un sistem democratic legile sunt făcute de Parlament şi Justiţia aplică legea. Şi cred că în această perspectivă trebuie să privim toată 'dezbaterea' care a avut loc în ultima perioadă în România", a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a adăugat că "anumite schimbări legislative care sunt în discuţie în momentul de faţă" vor repune lucrurile "în ordinea lor firească" şi vor creşte independenţa Justiţiei. În opinia sa, Justiţia, în "foarte multe" situaţii, "a dovedit că răspunde la comenzi politice" şi la comenzi din afara sistemului de justiţie. "Nu s-a întâmplat nimic, pentru că ştim bine: Inspecţia Judiciară a fost o instituţie care nu a funcţionat în toată această perioadă. Vedem cât de defectuos funcţionează CSM. Lucrurile astea le cunosc de o bună bucată de vreme, pentru că la Senat, în urmă cu un an şi jumătate, am înfiinţat un grup de lucru pe Legile Justiţiei, când am observat că CSM este factorul principal de boicotare a oricărui demers de schimbare a Legilor Justiţiei, lucru care se dovedeşte mai pregnant în zilele noastre", a declarat liderul ALDE.

Tăriceanu a susţinut că "rezistenţa la schimbare, la revenirea într-o situaţie de normalitate" reprezintă cea mai bună dovadă că "statul paralel există" şi că schimbările preconizate deranjează această situaţie de fapt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.