Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, un nou ATAC la Iohannis: Trece de limita Constituției. Sunt consecințe foarte grave

Calin Popescu Tariceanu

Președintele Senatului a comentat, într-o intervenție telefonică la România Tv, intervenția în forță a jandarmilor împotriva unionișitilor, care au protestat sâmbătă în Piața Victoriei, și în același timp a criticat lipsa de reacția a guvernului tehnocrat, dar și a președintelui Iohannis.

Scandal cu un panou electoral. Cum explică UDMR un mesaj controversat din Ardeal/ FOTO

De asemenea, el a comentat reacția lui Iohannis din ultimele zile. Întrebat fiind dacă se așteaptă să se trezească cu un nou dosar după ce Klaus Iohannis a indicat acest lucru, șeful Senatului a spus:

„Cred că președintele de câte ori iese cu declarații în public face niște gafe enorme. Ne demonstrează că nu vrea să respecte voința majoritară a cetățenilor după viitoarele alegeri. Ne demonstrează că independența justiției este numai declarativ un obiectiv al domniei sale și că de fapt nu ține cont de necesitatea păstrării independenței justiției și intervine în ceea ce este actul de justiție, dând indicații procurorilor ce să facă, cum am văzut nu de mult. Probabil că este informat și cu alte lucruri pe care noi nu le știm. Este o imixtiune, după părerea mea, inacceptabilă și președintele, după cum vedem, începe din ce în ce mai mult să treacă de limita Constituției. Trebuie să cântărească foarte bine pentru că sunt consecințe foarte grave pentru ceea ce înseamnă separația puterilor în stat, ehilibrul puterilor în stat și în final funcționarea României ca un stat democratic, care respectă drepturile individuale ale cetățenilor”.

Întrebat fiind care ar fi aceste consecințe, Tăriceanu a declarat: „Riscul de a declanșa o criză politică. În momentul de față suntem la începutul unei crize politice care se manifestă printr-o scădere a încrederii în instituția prezidențială. Aici, sigur, nu pot să nu fac referire la recentul scandal Black Cube. Lucrul acesta ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care funcționează o serie de instituții din România, care sunt legăturile dintre aceste instituții și obiective care ies din sfera de acțiune a unora din instituții, în speța instituția prezidențială. Dacă lucrurile se vor dovedi așa ne dă o cu totul o altă imagine asupra României: nu un stat de drept, ci mai degrabă un stat cu legături mafiote”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.