Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: 'Nici în anii `80 nu era teroarea asta. Trăim o adevărată hăituială de oameni'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat din nou PNL şi oferta venită de la Cotroceni, prin care preşedintele Klaus Iohannis îşi dorea ca formaţiunile politice de dreapta să câştige alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an şi să conducă România în următorii ani.

Citeşte şi: Hillary Clinton îi ŞOCHEAZĂ pe americani. A PĂŢIT-O iar în public

Tăriceanu spune că este foarte previzibil un guvern PSD-PNL, cu Dacian Cioloş premier în continuare.

"PNL nu mai este de dreapta de foarte mult timp. Recurge în mod constant la politici populiste. Eu am plecat din PNL din cauza principiilor liberale de tradiţie care erau încălcate flagrant, în favoarea unor compromisuri de câştig rapid al electoratului".

Citeşte şi: Liviu Dragnea dă semnalul: se ridică zidul în jurul lui Gabriel Oprea

În altă ordine de idei, liderul ALDE şi-a exprimat opinia faţă de recentele scandaluri de coreupţie în care sunt implicaţi principalii oameni politici:

"Nici în anii '80 nu exista teroarea de care aveam parte acum, nu existau luptele acestea evidente între diverse instituţii ale statului. Trăim o adevărată hăituială de oameni, manhunt cum spun englezii, cum vedem în cazul lui Ponta, Dragnea, Ogluţa şi poate şi al meu."

Citeşte şi: Alina Gorghiu, atac neașteptat la ANAF

Preşedintele Senatului este de părere că deterioarea climatului din societate îndepărtează investitorii şi descurajează oamenii de afaceri

"Se observă un dezechilibru în controlul democratic ale instituţiilor de forţă din România. În loc să se facă o justiţie echilibrată, se vizează peştii mari, şi deja exista interferenţe în jocul politic. Din păcate, lupta anti-corupţie a devenit un paravan pentru lupta reală dintre aceste instiruţii. Vom ajunge să avem o democraţie ca în Rusia, a lui Putin, unde presa şi societatea civilă sunt formale", a concluzionat al doilea om în stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.