Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţările din Europa Centrală doresc legături mai strânse între Israel şi UE - FOTO/VIDEO

Premierul ungar Viktor Orban şi omologul său israelian Benjamin Netanyahu au subliniat miercuri, la Budapesta, necesitatea unei colaborări mai strânse între Uniunea Europeană şi Israel, în special în domeniul securităţii şi tehnologiei, într-o perioadă marcată de ameninţări teroriste şi migraţie, relatează Reuters, conform agerpres.

Benjamin Netanyahu şi Viktor Orban au afirmat că relaţiile ar trebui reevaluate, în condiţiile în care Israelul este criticat la Bruxelles deşi joacă un rol stabilizator în Orientul Mijlociu de care a beneficiat şi Europa.

ALERTĂ teroristă la graniţele României. Toate trenurile internaţionale au fost OPRITE pe şine, iar pasagerii au fost daţi jos din vagoane

Premierii Poloniei, Cehiei şi Slovaciei - care au participat de asemenea la întâlnirea cu Netanyahu - au afirmat la rândul lor că sprijină îmbunătăţirea relaţiilor între Israel şi Uniunea Europeană.

Totodată, premierul ungar Viktor Orban a declarat că la iniţiativa şefului guvernului israelian un grup comun de lucru pentru combaterea terorismului va fi stabilit împreună cu Grupul de la Vişegrad.

De asemenea, va fi creat un grup de lucru comun pentru consolidarea cooperării în domeniul tehnologiei, a mai spus Orban.

Netanyahu i-a invitat pe premierii ţărilor membre ale Grupului de la Vişegrad să viziteze Israelul, iar aceştia au acceptat, a adăugat şefului guvernului ungar.

Viktor Orban a cerut totodată ca legăturile dintre Israel şi Uniunea Europeană să fie stabilite pe o bază raţională şi, în loc de condamnare, ar trebui deschisă uşa cooperării, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.