Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţeapă 'regală': Ce tunuri a dat 'regina' din Sibiu

supervizor.ro
Dorin Cioaba Sighisoara

Familia 'regală' din Sibiu trece prin probleme extrem de mari. Soţia regelui romilor, Dorin Cioabă are probleme mari cu statul.

Potrivit supervizor.ro, pe 21 ianuarie 2016, DGRFB BRAŞOV, prin A.J.F.P. SIBIU, a cerut deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă împotriva societăţii controlate de Sighişoara CIOABĂ, invocând obligaţii fiscale neachitate în cuantum de 68.295 lei. Creanţa invocată de Finanţe este ciudat de mică, în condiţiile în care site-ul ANAF arată că INDUSTRIA BRONZULUI & EURO PALEŢI SRL înregistra (la 31 decembrie 2015) datorii la bugetul de stat de 300.963 lei, plus alte câteva sute de lei la celelalte bugete.

Citeşte şi: Asta e lovitura secolului: Într-o ţară UE s-a dat liber la furat din partea justiţiei

După cum precizează sentinţa pronunţată pe 9 martie 2016, debitoarea a contestat “din gură” starea de insolvenţă: “administratorul societar Cioabă Sighişoară a făcut doar afirmaţii în sensul că societatea nu ar fi în încetare de plăţi, fără a dovedi cele susţinute“. Totuşi, judecătorul sindic Florin POMANĂ de la Tribunalul Sibiu nu a admis cererea aşa cum a fost depusă de Fisc (faliment în procedură simplificată) şi a hotărât deschiderea procedurii generale de insolvenţă (Dosar nr.165/85/2016). Funcţia de administrator judiciar provizoriu a revenit practicianului CONTECO SPRL Sibiu (Mircea LODROMĂNEANU), cu o remuneraţie iniţială de 800 lei/lună. Termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor este 22 aprilie 2016, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor este programată pe 17 mai 2016, ora 15:00, la sediul administratorului judiciar (Sibiu, str.Ştrandului nr.14, sc.C, ap.44). Pe 31 martie 2016, debitoarea a atacat cu apel sentinţa de deschidere a procedurii de insolvenţă, dar încă nu a fost fixat un termen de judecată pentru acesta. Societatea "reginei" nu ar fi ţepuit numai statul, ci şi unii parteneri de afaceri.

Citeşte şi: Noi afirmații șocante ale lui Donald Trump: 'Nu îi vom lăsa să ne violeze'

Astfel, în februarie 2013, a bifat două cecuri fără acoperire, incidentele fiind considerate minore pentru că instrumentele de plată au fost depuse pentru încasare cu întârziere. În schimb, cele două incidente din martie 2014 au fost considerate majore, motiv pentru care s-a aplicat interdicţia bancară de a emite cecuri tmp de un an. Tot în 2014, în ianuarie şi februarie, INDUSTRIA BRONZULUI & EURO PALEŢI SRL a refuzat la plată două bilete la ordin, incidentele fiind raportate de BRD Iaşi. Prin cele două bilete la ordin, firma s-a obligat să achite suma de 200.000 lei (în total), dar în cont a avut 21,95 lei! Seriozitate de “familie regală”, nu glumă. INDUSTRIA BRONZULUI & EURO PALEŢI SRL Sibiu reprezintă a patra insolvenţă din portofoliul Sighişoarei CIOABĂ, celelate 3 firme care deja au ajuns în faliment fiind următoarele:

Citește și: Un fost mare jucător de tenis face dezvăluiri șoc: S-a iubit cu Prințesa Diana / FOTO

BEST STAR NEF SRL (CUI: 13204908)

INDUSTRIA BRONZULUI & NEFEROASE SRL (CUI: 23483583)

REMAT SIBIU SRL (CUI: 25381482), mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.