Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tehnocrații în jocurile PNL. Cu ce ministru s-ar cuceri Diaspora și unde ar fi folosit Cioloș

romaniatv.net
guvern ciolos

Mai mulți miniștri din guvernul Cioloș sunt intens curtați de către partide, ei având oferte să candideze atât de la PNL, cât și de la USR.  Dacă unii miniștri tehnocrați nu mai refuză atât de  categoric perspectiva  unei competiții electorale,  în PNL se fac  deja calcule unde  ar fi cel mai bine  să fie folosiți atât  pentru a ridica  scorul  partidului la nivel local, dar mai ales la nivel național.

Vezi și: Forțează Victor Ponta un nou partid? Câți parlamentari l-ar urma/ SURSE

Vezi și: Am acționat Sky News în judecată. Haideți să îi atingem la buzunar/ DOCUMENT

Comisia de  unificare a   PNL va  analiza  astăzi rezultatele  sondajului comandat pentru alegeril parlamentare  în care  au  fost testați și o serie de miniștri cu  vizibilitate și popularitate. Deja, primele  semnale încurajatoare  au fost date  deja. Și de o paret și de alta.

„Nu este decizia mea, este decizia premierului Dacian Cioloş. Suntem o echipă şi n-o să fac un pas de capul meu, singur. Voi candida într-o formulă pe care o decide sau nu o decide Dacian Cioloş”, a spus Ghinea, duminică, întrebat dacă va candida la aceste alegeri parlamentare. După nici 24 de ore el a și primit o ofertă. „Oameni de profilul Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, Dacian Cioloş sunt de profilul celor pe care noi îi căutăm în USR, nu au existat însă discuţii legate de acest tip de candidatură, au existat discuţii cu mai mulţi dintre ei pe chestiuni profesionale”, a spus, ieri, președintele USB, Nicușor Dan.

Dinspre PNL, ușile sunt mai mult decât  deschise.  „Cred că dl Ciolos face bine că în momentul de față își respectă mandatul, dar trebuie să o spunem cinstit, da, e o persoană care poate avea un rol foarte bun intrând în politică, la fel ca domnii Ghinea, Borc, Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru”, a spus prim-vicepreședintele PNL Adriana Săftoiu.

Vezi și: Răsturnare de situație: Dezinfectantii Hexi Pharma, diluați în limite normale / Realitatea TV

Cu  mingea  ridicată  la fileu, miniștrii așteaptă ca  Cioloș să se decidă.  În tabăra liberală,   câteva locuri  au  fost păstrate la București.  Potrivit  calculelor conducerii PNL, Cioloș Borc și Ghinea ar  putea  candida oricând pe listele de la Capitală, în timp ce   Vald Voiculescu este  perceput ca cea mai bună  soluție pentru  a  aduce   cât mai mulți români din Diaspora la urne. "Este   extrem de vizibil și popular pe Facebook, toata  lumea știe cuma  sărit  în ajutorul a  sute de oameni pe vremea   când  era  doar un simplu  angajat la Viena. E cel mai potrivit pentru  un astfel de post", susțin surse   din conducerea PNL.

O eventuală acceptare a  acestei candidaturi   ar  arunca  însă în aer ambițiile  parlamentare ale oamenilor lui Vasile Blaga. Viorel Badea și  Marian Zlotea au fost impuși pe locurile considerate eligibile ale PNL Diaspora, iar unul din  ei  ar putea  fi sacrificat pe altarul aducerii actualilor miniștri tehnocrați în partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.