Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Televiziunea publică turcă A ŞTERS de pe site ştirea despre identitatea atacatorului din Istanbul

Televiziunea publică turcă TRT a scos de pe pagina ei de internet ştirea ce dezvăluia presupusa identitate a autorului atacului de la clubul Reina din Istanbul, deşi până în prezent nimeni nu a dezminţit informaţiile conţinute în acea ştire, transmite marţi agenţia EFE, conform agerpres.

Citeşte şi: S-a aflat cine este TERORISTUL din Istanbul. Detalii cutremurătoare / FOTO-VIDEO

Postul TRT a publicat marţi dimineaţă fotografia din paşaportului suspectului, un bărbat în vârstă de 28 de ani originar din Kârgâzstan. Înainte de a fi retrasă de pe website-ul televiziunii turce, ştirea a fost larg preluată şi a circulat pe reţelele de socializare.

Potrivit presei turce, autorităţile de la Ankara ştiu cine este autorul atentatului comis în noaptea de Revelion şi revendicat de gruparea Statul Islamic, dar încă nu doresc să o facă publică. Cotidianul Cumhuriyet şi alte publicaţii susţin că au discutat cu soţia atacatorului şi confirmă că acesta provine din Kârgâzstan.

Conform Cumhuriyet, teroristul şi familia sa au sosit la Istanbul pe 20 noiembrie cu un avion venit din Kârgâzstan. Ei au plecat imediat la Ankara, iar pe 22 noiembrie au ajuns în oraşul Konya. Acolo el a închiriat o garsonieră pentru suma 1.100 de lire turceşti (echivalentul a circa 300 de dolari) şi a plătit în avans pentru trei luni. Intenţia sa declarată ar fi fost să găsească un loc de muncă la Konya.

Tot conform cotidianului Cumhuriyet, pe 29 noiembrie presupusul terorist a plecat cu maşina la Istanbul. De asemenea, după ce i-au văzut fotografia, mai mulţi dintre noii săi vecini de la Konya au sunat la poliţie pentru a spune că l-au recunoscut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.