Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenismenul Marius Copil a făcut ANUNŢUL: Andrei Pavel pleacă de la echipa de Cupa Davis a României

cancan.ro
Andrei Pavel

Tenismenul Marius Copil a anunţat, pe pagina lui de Facebook, că Andrei Pavel va renunţa la funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis după întâlnirea cu Israel, de la finalul săptămânii viitoare. Copil a explicat şi absenţa sa din echipă, prin faptul că doreşte să-şi apere punctele din circuit ATP, în acest final de sezon, potrivit NEWS.RO.

Citeşte şi: Document INCENDIAR din arhiva Securităţii. Rapoarte BOMBĂ despre Regele Mihai

"Cea mai mare mândrie în carieră unui sportiv este să joace pentru România. E visul suprem al oricărui sportiv. Am făcut-o până acum de 14 ori şi o să o mai fac de câte ori am ocazia cu cea mai mare responsabilitate şi cu cel mai mare respect. Din păcate în acest moment am de apărat foarte multe puncte care până la finalul anului mă pot duce pe tabloul principal de la Australian Open şi nu pot să risc o accidentare precum cea din meciul contra Spaniei. Voi fi mereu lângă această echipă, le urez baftă băieţilor în Israel şi sunt convins că pot să vina cu un rezultat bun chiar dacă eu sau Horia şi Florin nu suntem acolo. Am fost zilele trecute la antrenamentul lor să-i salut şi să le urez baftă atât lor cât şi lui Andrei. Sper că vor lupta şi pentru Andrei, ţinând cont că e ultima lui apariţie în postură de căpitan al echipei, cel puţin pentru moment. Nu uit că Andrei Pavel este cel care a insistat să fiu luat în Japonia în lotul lărgit de Cupă Davis când eu aveam numai 16 ani sau când mi-a oferit şansa să debutez alături de Horia la Sibiu împotrivă lui Safin, la numai 18 ani. Atât pentru Andrei cât şi pentru această echipă urmează un nou capitol. Noi vom crede în noi şi vom jucă în continuare, dar sperăm că instituţiile competente din România să se implice mai mult în dezvoltarea sportului şi a tenisului şi să beneficieze de el măcar juniorii noştri dacă noi nu am avut parte de acest sprijin. Baftă echipei, voi fi mereu alături de băieţi!", a scris Copil.

Într-un interviu acordat Telekom Sport, Marius Copil şi-a expirmat nemulţumirea cu privire la faptul că Federaţia Română de Tenis nu l-a ajutat cu nimic în carieră.

"România nu m-a ajutat cu absolut nimic. Când eram junior, la 16 ani, tatăl meu plătea tot doar ca să pot participa pe tabloul principal, să nu mai joc în calificări. N-am fost ajutat cu nimic. Totul a fost obţinut pe barba mea şi cu ajutorul părinţilor mei. Dacă trăiam într-o ţară care m-ar fi ajutat total în carieră, atunci da, aş da şi eu înapoi României ceea ar merita. Mi-aş dori să văd oamenii din tenisul românesc că se ocupă mult mai mult de tinerii care vin din spate. Mie mi se pare că jucătorii tineri nu sunt ajutaţi cu nimic, nu sunt îndrumaţi bine, chiar nu mi se pare normal". a declarat el.

România va merge în Israel pentru întâlnirea decisivă pentru rămânerea în Grupa I a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis fără Marius Copil, locul 74 ATP la simplu, Horia Tecău, locul 11 ATP la dublu şi Florin Mergea, locul 47 ATP la dublu.

Citeşte şi: Vicepreşedintele Parlamentului European, semnal de ALARMĂ privind situaţia din Europa. Cum se poziţionează Bruxelles vizavi de Catalonia

Căpitanul nejucător Andrei Pavel i-a convocat pe Dragoş Dima, locul 464 ATP, Nicolae Frunză, locul 588 ATP, Vasile Antonescu, locul 649 ATP, şi Bogdan Borza, locul 793 ATP.

Florin Mergea a anunţat că nu va face parte din echipa României de Cupa Davis, lăsând să se înţeleagă că motivul deciziei sale ar fi legat de neînţelegeri cu staful echipei.

Fără Florin Mergea, al doilea cel mai bine clasat jucător român de dublu după Horia Tecău, şi fără Marius Copil, cel mai bun român la simplu, echipa a ajuns la un pas de a părăsi Grupa I a Zonei Europa/Africa, pentru prima dată din 1993, după ce a pierdut, în septembrie, cu scorul general de 1-4, întâlnirea cu Austria, de la Wels.

Partida Israel - România România se va disputa, între 27 şi 29 octombrie, la Ramat Hasharon. Învinsa va retrograda în Grupa a II-a a Zonei Europa/Africa, iar învingătoarea va rămâne în Grupa I.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ - Un nou fenomen PERICULOS face ravagii printre tineri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.