Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice: George Maior condamnă gestul 'EXTREMIST' al ministrului de externe ungar

George Maior

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a declarat că gestul ministrului de externe ungar, Peter Szijjarto, de a interzice diplomaţilor să participe la recepţiile organizate de Ziua Naţională a României, este lipsit de eleganţă. 

'Este o lipsă de eleganţă din partea lor, şi eu cred că trebuie să ne aducem din când în când aminte că suntem în secolul XXI, suntem aliaţi, parteneri în Uniunea Europeană, şi nu suntem în secolul XIX', a afirmat Maior pentru AGERPRES.

Mesaj IMPORTANT de la Washington: Administrația Trump are planuri mari pentru România


Conform publicaţiei hvg.hu, Szijjarto le-a cerut diplomaţilor din toate misiunile externe ale Ungariei să nu ia parte la festivităţile organizate de ambasadele României de 1 Decembrie. 

La cererea jurnaliştilor de la Budapesta, Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior de la Budapesta a confirmat ordinul.

DEZVĂLUIREA autorului: Care este personajul din Game of Thrones care NU va dispărea


'Din moment ce poporul maghiar nu are absolut nimic de sărbătorit pe 1 Decembrie, ministrul de Externe şi al Comerţului exterior le interzice tuturor angajaţilor ministerului să participe la festivităţile organizate cu ocazia zilei naţionale a României', a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului, citat de presa ungară. 

Ministerul român de Externe a catalogat decizia lui Szijjarto drept 'greu de înţeles, cu atât mai mult cu cât respectul faţă de valorile şi simbolurile naţionale ale unei ţări sunt parte componentă indiscutabilă a setului de valori pe care se bazează însăşi Uniunea Europeană şi comunitatea trans-atlantică. România a fost şi este un stat care va rămâne profund ataşat respectului acestor valori'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.