Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice între Rusia şi Belgia. Şi-au convocat reciproc ambasadorii

Ambasadorul Belgiei la Moscova, Alex Van Meeuwen, a fost convocat vineri la Ministerul de Externe al Rusiei, în cel mai recent episod al unei dispute diplomatice dintre cele două ţări în legătură cu acuzaţiile ruse privind bombardamentele belgiene care au provocat victime în Siria, relatează AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Un fost LEGIONAR francez, CREIERUL din spatele atentatelor de la Paris şi Bruxelles

Ambasadorul belgian a fost informat cu privire la "perplexitatea" Moscovei faţă de "refuzul cu obstinaţie al Belgiei de a recunoaşte" implicarea aviaţiei sale în atacul aerian din regiunea Alep la 18 octombrie, potrivit unui comunicat al diplomaţiei ruse.

Citeşte şi: România, ACORD cu Canada: Românii pot intra fără VIZE

Potrivit Moscovei, acest atac de la Hassajek a distrus două case şi s-a soldat cu şase morţi, precum şi cu patru răniţi în rândul populaţiei civile.

Această convocare intervine la o zi după cererea "oficială" a Bruxellesului prin care a somat Moscova să-şi retragă acuzaţiile "nefondate".

Bruxellesul a dezminţit faptul că ar fi efectuat acest atac, susţinând că harta prezentată joi de Moscova ca dovadă, care cuprinde un itinerar de zbor care ar fi acela al avioanelor belgiene, nu are niciun număr de identificare a avioanelor din armata sa a aerului.

Citeşte şi: Jumătate din ruşi cred că înăbuşirea revoltei din Ungaria a fost justificată

Ambasadorul Rusiei în Belgia, Aleksandr Tokovinin, a fost convocat joi la Ministerul de Externe belgian, unde s-a aflat timp de o oră, în urma acestei polemici. Ministrul de externe belgian, Didier Reynders, a calificat această întâlnire drept "dezamăgitoare".

Moscova s-a aflat în ultimele săptămâni sub focul criticilor Occidentului, care îi reproşează faptul că aviaţia rusă sprijină prin bombardamente intense atacurile sângeroase ale armatei preşedintelui Bashar al-Assad asupra părţii de est a oraşului Alep, controlată de rebeli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.