Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în USR: Candidatul care a tulburat apele în partidul lui Nicușor Dan (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
usr ciolos nicusor Inquam Photos

Cu doar câteva zile înainte de termenul limită pentru depunerea listelor de candidați, la Uniunea Salvați România au apărut tensiuni și nemulțumiri. Nu este vorba despre o bătaie pe locurile eligibile, ca la alte partide, ci de reticența unor personalități curtate de USR de a se asocia cu unul dintre candidați.

Vezi și: Oferta USR pentru București - LISTA candidaților (surse)

Mai multe surse politice au declarat, pentru stiripesurse.ro, că anunțata candidatură a jurnalistului Mihai Goțiu din partea USR nu este pe placul tuturor colegilor din partid. Prezența lui Goțiu pe listele USR (primul pe lista pentru Senat a USR Cluj) este problematică din două puncte de vedere:

1. Jurnalistul este coordonatorul platformei de opinii, analize și anchete „România curată”. Fondatoara platformei este Alina Mungiu-Pippidi, președintele Societății Academice din România, aflată în conflict cu ministrul Cristian Ghinea, pe care surse din USR în dau drept candidat sigur. Pe platforma online coordonată de Goțiu au apărut în ultima perioadă numeroase articole extrem de critice la adresa USR, a Guvernului Cioloș și a ministrului Ghinea.

2. Mihai Goțiu este unul dintre liderii campaniei „Salvați Roșia Montană”. Deși însuși Nicușor Dan a participat la protestele împotriva proiectului minier, asocierea USR cu o asemenea „nișă” poate transmite un mesaj greșit. Tocmai pentru a atrage membri și simpatizanți din mai multe zone ale societății, pentru a evita etichete definitive din punct de vedere doctrinar, USR nu și-a asumat o ideologie clară. Asocierea cu unul dintre cei mai vizibili activiști de mediu poate da un semnal greșit din partea partidului care a trecut „reindustrializarea” în propriul program politic.

Sursele consultate de stiripesurse.ro precizează că mai mulți membri USR au fost nemulțumiți de asocierea cu Goțiu, Discuțiile s-ar fi purtat, potrivit surselor, chiar și la nivelul amenințărilor cu retragerea de pe liste.

Vezi și: Mungiu-Pippidi desființează platforma lui Cioloș: 'Un birocrat atent condus de alții'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.