Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE- Tensiuni între PSD şi ALDE: AMENINŢĂRI şi scandal pentru funcţii

turdamanifest.ro
psd alde

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE are parte de primele tensiuni majore între cele două partide. Demisia senatorului PSD, Sorina Pintea, s-ar fi făcut la presiunea lui Liviu Pop, care ar fi "rugat-o insistent" să se dea la o parte pentru a ocupa el postul vacant de senator. În prezent, Liviu Pop este secretar de stat şi odată ce va depune jurământul parlamentar va elibera acest post. Tocmai din acest motiv au izbucnit tensiunile între PSD şi ALDE, pentru că postul de secretar de stat se vânează din ambele părţi.

Citeşte şi: Liviu Dragnea anunţă un adevărat cutremur în justiţie

Demisia neașteptată din Senat a managerului Spitalului Municipal Baia Mare, Sorina Pintea, a încins spiritele între liderii coaliției de la guvernare Liviu Dragnea (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE). Cei mai nemulțumiți sunt senatorii social-democrați, care nu sunt de acord ca locul rămas liber să fie ocupat de fostul senator Liviu Pop, care a fost pe locul doi pe listele partidului în județul Maramureș la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Potrivit unor surse politice convergente, Liviu Pop ar fi în spatele acestor mişcări, după ce a ratat locul în Parlament. După această întrângere personală ar fi făcut tot ce i-a stat în putință să o forțeze pe Sorina Pintea să demisioneze. Se pare că Sorina Pintea, care era vehiculată pentru portofoliul de la Ministerul Sănătăţii, ar fi refuzat această funcţie tocmai pentru că din partid se făceau presiuni asupra ei.

Una dintre cele mai spinoase probleme pe care le-ar aduce validarea, săptămâna viitoare, în funcția de senator a lui Liviu Pop este însă numirea unui nou secretar de stat la Ministerul Educației în locul lui. Aici se vehiculează trei nume, pe care Tăriceanu le-ar avea pregătite: Liliana Mincă, Cristiana Anghel şi Ciprian Rogojan. De menţionat că Ciprian Rogojan a fost membru al trupei Sistem, în timp ce Cristiana Anghel este profesoară.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.