Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni la nivel înalt: Trump critică DUR Germania după declarația controversată a Angelei Merkel

www.thegatewaypundit.com
Trump Merkel

Preşedintele american Donald Trump a criticat marţi Germania pentru nivelul excedentului comercial în relaţia cu Statele Unite şi pentru cel al cheltuielilor militare, după ce cancelarul Angela Merkel a pus duminică sub semnul îndoielii calitatea SUA de aliat de încredere al Europei, transmit Reuters şi DPA, potrivit agerpres.ro

'Avem un deficit comercial MASIV cu Germania, plus (că) ei plătesc MULT MAI PUŢIN decât ar trebui pentru NATO & armată. Foarte rău pentru SUA. Asta se va schimba', a scris Trump pe Twitter.

Momentul care l-a zdruncinat pe premierul României. Sorin Grindeanu: 'Am crezut că înnebunesc'


Cancelarul Merkel a provocat surprindere la Washington şi Londra după ce a declarat duminică, la un miting, că Europa trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini, dând de înţeles că SUA, sub conducerea preşedintelui Donald Trump, şi Marea Britanie, după votul pentru Brexit, nu mai sunt parteneri de încredere. 

Luni, purtătorul său de cuvânt Steffan Seibert a precizat că dna Merkel este o "atlantistă din convingere profundă", dar consideră că, pentru a menţine o relaţie sănătoasă între Germania şi SUA, 'este corect, din punctul său de vedere, să se vorbească deschis despre dispute".

Vasile Blaga explică legenda cafelei de la Ministerul de Interne: Am băut cu Berceanu și Videanu


Relaţiile americano-germane s-au tensionat în urma criticilor repetate ale lui Trump privind deficitul comercial al SUA şi a ameninţărilor sale că va impune taxe considerabile producătorilor germani pentru automobilele vândute pe piaţa americană, dar fabricate în alte ţări. 

Preşedintele american a cerut de asemenea Germaniei să-şi majoreze cheltuielile militare şi a numit politica Angelei Merkel a 'porţilor deschise' pentru migranţi drept o 'greşeală catastrofală'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.