Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TENSIUNI tot mai acute între Ungaria şi UE. Budapesta îi cere DEMISIA lui Frans Timmermans

youtube
orban si timmermans

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto l-a îndemnat vineri pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans să demisioneze, în urma acuzaţiilor de antisemitism lansate de acesta la adresa premierului Viktor Orban şi a guvernului său, relatează MTI, conform agerpres.

Şeful diplomaţiei ungare a declarat în conferinţa sa de presă de vineri că acuzaţiile lansate de Timmermans într-un recent interviu sunt "nedemne şi inacceptabile" şi a subliniat că "Ungaria a făcut cel mai mult din Europa împotriva antisemitismului".

INCENDIU puternic la Moscova. O clădire de lângă Kremlin s-a prăbuşit - FOTO

Frans Timmermans a declarat într-un interviu acordat săptămânalului german Die Zeit că Viktor Orban a adoptat un ton antisemit în recentul său discurs în Parlamentul European, în care l-a calificat pe miliardarul şi filantropul american de origine ungară George Soros drept "speculator financiar", precizează agenţia Index.

Prim-vicepreşedintele CE a făcut referire la alocuţiunea de săptămâna trecută a premierului ungar, când Viktor Orban a apărat în Parlamentul European schimbările aduse legii învăţământului superior din Ungaria, declarând că acuzaţiile potrivit cărora acestea ar putea conduce la închiderea Universităţii Central-Europene (CEU), finanţată de George Soros, sunt 'nefondate'.

El a insistat în acelaşi discurs că 'nu poate fi pus la îndoială' angajamentul Ungariei faţă de Uniunea Europeană, deşi Budapesta este nemulţumită în legătură cu multe dintre aspectele sale şi doreşte 'reformarea' blocului comunitar. Comisia Europeană anunţase miercurea trecută, cu puţin timp înainte de intervenţia lui Orban în faţa eurodeputaţilor la Bruxelles, că a deschis o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu controversata lege privind universităţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.