Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tentativă de ASASINARE a preşedintelui în Maldive

maldive

Vicepreşedintele statului Maldive, Ahmed Adeeb, a fost arestat sâmbătă pentru că a complotat să-l asasineze pe preşedintele Abdulla Yameen, care a reuşit să scape nevătămat la sfârşitul lui septembrie din explozia iahtului pe care se afla, informează Ministerul de Interne citat de AFP şi Reuters. 

"Vicepreşedintele este arestat" şi "acuzat de înaltă trădare", a scris ministrul, Umar Naseer, pe contul său de Twitter. 

Preşedintele Yameen l-a numit pe Adeeb, în vârstă de 33 de ani, în funcţia de vicepreşedinte în urmă cu trei luni, după ce l-a demis, tot pentru trădare, pe vicepreşedintele împreună cu care a fost ales, Mohamed Jameel. 

În urmă cu zece zile, el l-a demis şi pe ministrul apărării după explozia de la bordul iahtului său, în care au fost răniţi soţia preşedintelui şi alţi doi pasageri, dar din care el personal a scăpat nevătămat. 

Maldive se confruntă cu importante critici internaţionale după condamnarea la 13 ani de închisoare a fostului şef de stat, la finalul unui proces expeditiv, caracterizat de ONU ca inechitabil, notează AFP, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.