Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TENTATIVĂ DE ASASINAT asupra șefei guvernului unui stat: INCREDIBIL cine sunt vinovații

Nouă angajaţi ai companiei aeriene naţionale a statului Bangladesh, Biman Bangladesh, au fost arestaţi joi pentru că ar fi încercat să o asasineze pe şefa guvernului, Sheikh Hasina, căreia i-au sabotat avionul ce a efectuat o aterizare de urgenţă în timpul unui zbor către Europa, informează agenţia EFE.

Respectivii angajaţi, dintre care şapte au fost arestaţi în urma unei acţiuni a poliţiei şi doi s-au predat de bunăvoie, erau deja suspendaţi de operatorul aerian pentru neglijenţă în serviciu. Dar marţi justiţia i-a pus sub acuzare pentru sabotaj şi conspiraţie criminală, titrează agerpres.ro.

Citește și: `Clanul Bușoi` a luat în stăpânire Banatul (presa)

Incidentul s-a produs pe 27 noiembrie, în timpul deplasării premierului Sheikh Hasina la Budapesta pentru participarea la 'Summitul apei'. Echipajul avionului a decis atunci să efectueze o aterizare de urgenţă în Turkmenistan, şefa guvernului continuându-şi călătoria după o aşteptare de patru ore.

Iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o simplă problemă tehnică, dar în urma investigaţiei a rezultat că un şurub a fost slăbit pentru a provoca o pierdere de combustibil la motorul stâng al aeronavei, motor care s-a oprit complet cu puţin timp înaintea aterizării în Turkmenistan.

Citește și: Bomba lui Iohannis : “Desemnarea va avea loc dupa Craciun !”

Statul Bangladesh trece printr-o criză politică marcată şi de un val de violenţă jihadistă, circa 70 de persoane fiind ucise în ultimii trei ani în acţiuni teroriste ce au vizat minorităţi religioase, lideri de opinie laici, activişti sau străini.

Conform opoziţiei, teama de terorismul islamist oferă premierului Hasina un pretext pentru acţiunile ei represive împotriva adversarilor politici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.