Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleșcanu a recunoscut TOT: Rex Tillerson a venit în România pentru a se interesa de achiziția rachetelor Patriot

teodor melescanu

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a recunoscut luni că secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a venit la București pentru a se interesa de achiziţia rachetelor Patriot.

„(...) M-a întrebat cum a fost cu cvorumul, săptămâna trecută, şi i-am spus că sunt probleme de cvorum, din când în când. În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci probabil cum i-am spus eu: săptămâna viitoare, deci azi vom avea şi avizul cu raportul comisiei, dar şi posibil adoptarea în plenul Senatului. A fost o discuţie relativ scurtă cu ocazia unei escale tehnice la Bucureşti, dar din punctul meu de vedere a fost un semn foarte bun. Atmosfera a fost foarte bună şi unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut a fost să-l invit pe domnul Tillerson să facă şi o vizită oficială în România”, a spus Meleşcanu.

Ministrul Afacerilor Externe participă, în calitate de senator membru al comisiei de apărare, la dezbaterea proiectului de lege privind achiziţionarea sistemului de rachete Patriot.

Secretarul de stat american Rex Tillerson, care a sosit miercuri seară la Bucureşti, avionul său făcând o oprire tehnică la întoarcerea din turneul asiatic, s-a întâlnit cu ministrul de Externe Teodor Meleşcanu şi cu ambasadorul SUA Hans Klemm.

Rex Tillerson a sosit la Bucureşti miercuri seară, avionul său făcând o oprire tehnică la întoarcerea din turneul asiatic, unde l-a însoţit pe preşedintele SUA Donald Trump. Ambasada SUA a precizat că Rex Tillerson nu are niciun program oficial în România.

Oficialul american a venit la o zi după ce senatorii PSD şi ALDE au lipsit de la şedinţa comisiei de apărare unde trebuia aprobat proiectul de lege privind achiziţionarea sistemului de rachete Patriot.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.