Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleșcanu, întrevedere cu John McCain. Senatorul republican vine în România

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, aflat la Washington, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Comitetului pentru forţe armate din Senatul SUA, republicanul John McCain, cu care a discutat despre provocările de securitate din regiunea ţării noastre. 

Întâlnirea a avut loc cu prilejul participării la reuniunea ministerială a Coaliţiei globale anti-Daesh, precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis vineri AGERPRES.

Amenințare cu BOMBĂ la un liceu. Autoritățile sunt în ALERTĂ


"În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat teme de interes comun de pe agenda Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, cu accent asupra dimensiunii politico-militare şi de securitate. Senatorul John McCain a apreciat decizia autorităţilor române de a aloca 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul apărării, precum şi contribuţia esenţială a României în cadrul NATO şi în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice", informează MAE.

CNATDCU își mărește componența. ANUNȚUL făcut de ministrul Educației


Potrivit sursei citate, şeful diplomaţiei române a mulţumit senatorului McCain pentru leadership-ul acestuia în planul securităţii euro-atlantice şi al flancului estic al NATO, în contextul ultimelor evoluţii regionale. 

Printre temele abordate au mai figurat cooperarea trans-atlantică, situaţia din Balcanii de Vest şi rolul strategic al regiunii Mării Negre. 

Senatorul McCain a acceptat invitaţia ministrului Afacerilor Externe de a face o vizită în România în perioada următoare, indică MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.