Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleșcanu participă la reuniunea Consiliului Afaceri Extern

teodor melescanu

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a efectuat azi, 16 ianuarie 2017, prima vizită oficială la Bruxelles.

Oficialul român a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a UE/Vice-președinte al Comisiei Europene, prilej cu care au fost discutate evoluțiile din Republica Moldova și vecinătatea estică, stadiul implementării Strategiei Globale a Uniunii Europene și cooperarea cu NATO, dar și situația din Siria.

Cu aceeași ocazie, ministrul a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care a trecut în revistă principalele teme de pe agenda europeană în primul semestru al anului 2017, printre care vecinătatea Uniunii (estică și sudică), implementarea Strategiei Globale a UE și Balcanii de Vest.

Principalul subiect de pe agenda CAE a fost Siria, în cadrul dezbaterii miniștrii de externe europeni evaluând stadiul eforturilor comunității internaționale pentru soluționarea crizei. Ministrul de externe român a salutat noul armistițiu de încetare a ostilităților și a subliniat importanța respectării acestuia ca un pas necesar pentru reluarea negocierilor intra-siriene. Totodată, oficialul român a arătat că se impune continuarea eforturilor UE în direcția contactelor cu partenerii regionali, dar și pe dimensiunea umanitară și de reconstrucție post-conflict. A exprimat disponibilitatea României de a sprijini aceste eforturi.

În cadrul dejunului de lucru, miniștrii de externe europeni au avut o discuție privind Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, în urma Conferinței de la Paris. Ministrul român al afacerilor externe a reliefat importanța crucială a reluării dialogului și cooperării între cele două părți, în vederea obținerii soluției a două state, ca singura opțiune viabilă.

În marja reuniunii, ministrul Teodor Meleșcanu a participat alături de omologii bulgar, grec și croat, la o reuniune informală în format cvadrilateral, în cadrul căreia au fost dezbătute evoluțiile din vecinătatea sudică a UE și situația regională.

Totodată, șeful diplomației române a avut scurte întrevederi cu omologii din Germania, Franța, Estonia, Finlanda, Olanda, Ungaria și Austria, fiind abordate teme de actualitate ale agendei bilaterale și internaționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.