Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu, întâlniri, în marja Adunării Generale a ONU, cu omologii din Bangladesh, Liechtenstein, Maroc şi Qatar

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit, în marja segmentului la nivel înalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, cu omologii din Bangladesh, Liechtenstein, Maroc şi Qatar. Potrivit unui comunicat al MAE transmis Agerpres, întâlnirea şefului diplomaţiei române cu omologul din Bangladesh, Abul Hassan Mahmood Ali, a prilejuit o trecere în revistă a principalelor aspecte ale agendei bilaterale din domeniile politic, economic şi cultural, inclusiv cooperarea în cadrul ONU.

"A fost exprimată dorinţa de valorificare a potenţialului de cooperare, mai ales prin amplificarea schimburilor comerciale şi cooperării economice. Totodată, a fost evidenţiată importanţa unor schimburi culturale mai intense, în special în domeniul educaţiei, care să contribuie la o mai bună cunoaştere reciprocă", precizează sursa citată.

Totodată, în cadrul întrevederii ministrului Meleşcanu cu omologul din Maroc, Nasser Bourita, a fost exprimată satisfacţia faţă de caracterul durabil al relaţiilor româno-marocane, reflectat în consolidarea constantă a dialogului politic bilateral în toate domeniile, precum şi în excelenta conlucrare în cadrul organizaţiilor internaţionale. "În contextul aniversării recente a 55 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Regatul Maroc (20 februarie 2017), şefii celor două diplomaţii au convenit extinderea cooperării bilaterale, prin consolidarea dialogului politic şi diversificarea domeniilor de cooperare la nivel interguvernamental şi sectorial. La finalul întrevederii, cei doi demnitari au abordat şi teme regionale, prilej cu care ministrul Teodor Meleşcanu a reconfirmat sprijinul României pentru aprofundarea dialogului dintre Uniunea Europeană şi Maroc. Totodată, a apreciat că Regatul Maroc, partener cu statut avansat al UE şi factor de stabilitate în regiune, poate servi drept model pentru alte ţări, pe fondul succesului implementării proceselor de reformă, al implicării active în soluţionarea conflictelor din Nordul Africii, precum şi al luptei împotriva terorismului internaţional", se arată în comunicat.

În cadrul discuţiilor avute de Meleşcanu cu omologul din Qatar, Mohammed bin Abdulrahman, cei doi înalţi demnitari au apreciat dinamismul dialogului politic la nivel guvernamental şi instituţional, exprimând speranţa dezvoltării şi consolidării viitoare a relaţiilor bilaterale în domeniile economic şi sectorial. "O atenţie specială a fost acordată realizării de investiţii în România, în special în sectoarele agricol şi energetic, precum şi în Qatar, în proiecte de infrastructură. Şefii celor două diplomaţii au abordat şi evoluţiile recente din Golf, prilej cu care ministrul Afacerilor Externe al României a exprimat speranţa că părţile vor identifica mijloacele cele mai adecvate pentru reluarea dialogului şi restabilirea relaţiilor diplomatice. De asemenea, a subliniat că ţara noastră sprijină orice iniţiativă destinată soluţionării diferendelor actuale prin negocieri directe şi a reliefat importanţa prezervării unităţii Consiliului de Cooperare al Golfului, ca factor de stabilitate în regiune", menţionează MAE.

De asemenea, ministrul Meleşcanu şi ministrul Afacerilor Externe, Justiţiei şi Culturii din Principatul Liechtenstein, Aurelia Frick, au abordat aspecte ce ţin de cooperare şi sprijin reciproc pentru proiecte de interes comun în cadru multilateral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.