Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu, invitat special în SUA, pe tema securităţii euroatlantice

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a participat, în calitate de invitat special, la o masă rotundă pe tema securităţii euroatlantice, la Institutul Hudson din Washington, informează MAE într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Conform sursei citate, evenimentul a facilitat un schimb de opinii cu experţii americani asupra provocărilor strategice de securitate la nivel regional, precum şi asupra perspectivelor de răspuns prin prisma intereselor comune româno-americane.

În cadrul dezbaterii, şeful diplomaţiei române s-a referit la importanţa dezvoltării în continuare a Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA şi a reafirmat angajamentul robust pe linie de apărare al României în plan bilateral şi aliat. În context, a subliniat decizia ţării noastre de a aloca 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare şi eforturile de modernizare a capabilităţilor forţelor armate române, precum şi susţinerea combaterii fenomenului terorist, arată sursa citată.

Ministrul Teodor Meleşcanu a evidenţiat importanţa deciziilor adoptate la Summitul NATO din 2016, în special în ceea ce priveşte asigurarea prezenţei SUA şi aliate pe flancul estic şi sporirea securităţii în regiunea strategică a Mării Negre.

Seth Cropsey, director în cadrul Institutului Hudson, a evidenţiat la rândul său actualele provocări de securitate şi a apreciat performanţele României în calitate de aliat strategic al SUA şi rolul ţării noastre în contextul evoluţiilor de securitate la nivel regional, precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.