Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teoria absurdă a predării de bună voie

Sebastian Ghita

Reținerea lui Ghiță a făcut valuri în toată presa românească. Au început comentariile, supozițiile și teoriile absurde. La acest moment, există puține informații despre modul în care a fost localizat și reținut Sebastian Ghiță. Autoritățile nu au dat prea multe detalii cu privire la această operațiune. Premierul, Sorin Grindeanu, a spus: "Probabil că n-a fost nici simplu , eu sunt convins că au depus toate eforturile cei din Ministerul de Interne și nu numai”. Din aceste afirmație, putem  înțelege că nu este o operațiune doar a poliției, dar nu mai mult de atât.

IGPR a confirmat ieri dimineață reținerea lui Ghiță, informând că acest lucru s-a petrecut ca urmare a colaborări dintre polițiștii mai multor țări din UE. Serviciile de informații nu au comunicat public care a fost rolul lor în această operațiune.

Nu avem încă tot filmul reținerii lui Ghiță.  Pe acest fond, unii ziariști s-au chinuit să lanseze ipoteza conform căreia Sebastian Ghiță a fost prins în urma unui control de rutină. Postul de casă al mogulului, RTV, a aruncat teoria absurdă a predării de bună voie. Ghiță nu a fost prins, Ghiță s-a predat. Motivul: acum poate vorbi despre trecut, poate veni cu dezvăluiri. Ghiță nu este suspectul, Ghiță este luptătorul pentru drepturile omului care vine și detonează sistemul. Cam asta este ideea pe care încearcă să o promoveze ziariștii plătiți de Ghiță.

O teorie care poate fi demontată imediat. Ghiță a fugit din țară pentru că își pierduse postul de parlamentar și nu mai avea imunitate. Putea fi arestat în orice moment. A ales să fugă pentru a scăpa de pușcărie. Acum, alege să se predea când are câteva dosare în plus și este pasibil de o pedeapsă de peste 10 ani de pușcărie? Să zicem că a obosit și că s-a săturat să se ascundă. Atunci, Ghiță avea varianta în care se putea preda autorităților române. Putea să contacteze autoritățile și să își negocieze predarea, ora, locul. Așa cum îl știm noi pe Ghiță, putea să încerce o negociere privind predarea sa, prin intermediul presei. Putea spune chiar pe postul său că dorește să se predea. În acel moment, avea și publicitatea asigurată. Putea să lanseze teoriile pe care încearcă acum să le lanseze ziariștii trustului său. În câteva cuvinte, putea spune: mă predau, vreau să vorbesc, știu multe. Capta atenția tuturor. Era vedeta anului.

De ce promovează unii teoria absurdă a predării de bună voie? De ce vor să lanseze această teorie, care până la urmă este ușor de demontat? Presiune pe sistem sau servilism până în pânzele albe?

Cred oare ziariștii că lansând afirmații de acest gen, Ghiță continuă dezvăluirile, sistemul se va speria și nu va face toate demersurile pentru extrădarea acestuia? Poate fi o ipoteză. Disperarea poate să îi împingă și la o gândire de acest gen, chiar dacă această teorie nu se susține, nu are nicio bază reală. Am văzut în ultimii ani cum au căzut atâtea capete, cum au fost aduși în fața justiției oameni care păreau de neatins. Am văzut că până și celebrii denunțători Florică și Pescariu s-au pricopsit cu un dosar penal, chiar dacă au turnat și ce lapte au supt de la sân. Nimeni nu va putea opri dosarele penale care se află în lucru.

Servilism până în pânzele albe?

După apariția unor elemente din cazul Ghiță, pașaportul sloven, pașaport expirat, vizite dese ale persoanelor apropiate de mogul, prezența fratelui său, celebrul Ghiță a devenit peste noapte din tânărul inteligent, care a făcut banii cu ajutorul sistemului, un...prostănac care nu a avut grijă să își ia cele mai simple măsuri de precauție.

De aici, poate, și RTV a simțit nevoia să încerce să ducă subiectul în altă parte și să pornească teoria predării de bună voie. Cu alte cuvinte, Ghiță nu a făcut niște greșeli prostești, Ghiță s-a predat, pentru a continua lupta cu sistemul.

În următoarele săptămâni, vom avea tabloul complet. Vom afla adevărul și despre reținerea lui Ghiță. Până atunci, putem să ne amuzăm de toate aceste ipoteze și să privim la circul pe care ni-l oferă unii. Este gratis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.