Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teoria conspiraţiei: Înţelegere secretă între Băsescu, Stanciu, Kovesi şi Coldea

basescu coldea

Conflictul dintre Traian Băsescu şi oamenii pe care i-a susţinut pe vremea când era preşedinte - generalul SRI Florian Coldea, preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi - nu este luat de bun de toată lumea. Responsabil de teoria conspiraţiei este fostul jurnalist şi senator Sorin Roşca Stănescu. Din închisoare, acesta susţine posibilitatea ca Traian Băsescu să aibă o înţelegere ascunsă cu oamenii pe care îi denigrează în ultima perioadă.

Citește și: Laura Codruța Kovesi l-a dat de gol pe Florian Coldea! Se anunță SCANDALUL anului

"Traian Basescu stia perfect, cum stia o tara intreaga, ca nu va mai fi presedinte. Ca, din acel moment, vor exista inevitabile tradari si inevitabile operatiuni de razbunare. De revansa. In consecinta, daca avea un elementar instinct de conservare, daca era cat de cat un om politic, se pregatea temeinic pentru asemenea eventualitatea. Si, cred ca nu se indoieste nimeni de faptul ca Traian Basescu este unul dintre cele mai bine antrenate animale de prada, animale politice pe care le-a dat Romania in ultimele decenii. Un personaj fara niciun fel de scrupule. Cum am putea, asadar, sa ne imaginam ca a lasat asemenea lucruri - cele trei „chei”, cum singur s-a exprimat - la voia intamplarii?

Citește și: Tribunalul București a primit un lot important de la DNA

In mod normal, el a procedat astfel. A pus in cele trei functii cheie persoane pe care le poate santaja. Care au savarsit fapte extrem de grave. Le-a obligat, in continuare, cat timp el a fost la butoane, sa faca fapte si mai grave. Pentru a fi si mai santajabili. I-a atentionat ca in cazul unei tradari, ii va executa. Apoi, inainte de a parasi Cotroceniul, s-a inteles cu cei trei ca, acestia sa savarseasca, fiecare in parte, unul sau mai multe acte de diversiune, comportandu-se ca si cand au intors armele. Ca si cand au pus tunurile pe el. Numai astfel putea avea, daca nu garantia, daca nu certitudinea, cel putin o serie de conditii indispensabile pentru ca cei trei sa ramana in post si sa nu devina, imediat, tinte ale noi administratii prezidentiale. Si nu intamplator, luni seara, la B1 TV, Traian Basescu a vorbit despre procurorii si judecatorii care sunt santajabili. De fapt, i-a mai atentionat o data, public, in singurul mod posibil, pe cei trei sa nu calce cumva peste linia rosie.

Citește și: Augustin Zegrean și CCR sunt desființați după decizia în cazul Șova

Dar oare Klaus Iohannis se lasa pacalit?", afirmă SRS, într-un comentariu remis redacţiei stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.