Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriștii din ISIS pierd teren important în Siria: Ofensivă totală la adresa Statului Islamic

isis oil petrol

Armata siriană şi combatanţi aliaţi au lansat luni cea de-a doua etapă a ofensivei denumite 'Marele Răsărit' ('Great Dawn') împotriva grupării Stat Islamic (SI) în deşertul Siriei, a indicat o sursă militară pentru agenţia Xinhua. Potrivit sursei, care a ţinut să-şi păstreze anonimatul, cea de-a doua etapă a operaţiunii a început în regiunea rurală din estul Damascului şi din provincia Homs (centru), unde armata a preluat luni controlul mai multor zone.

CItește și: Se anunță noi PROTESTE de amploare: Manifestanții vor să ia cu asalt un minister

Trupele siriene au preluat controlul în Munţii Sees, la sud de baza aeriană Seen, precum şi asupra câmpului petrolifer Makhoul, din estul Damascului, printre alte zone din acea parte a ţării. În regiunea rurală din estul provinciei Homs armata a capturat zăcământul gazeifer Hel şi a înaintat către câmpurile petrolifere din acea parte, ca urmare a unor lupte cu gruparea Stat Islamic. Forţele armatei siriene au preluat controlul unor dealuri şi sate după lupte cu jihadiştii SI în regiunea rurală din nord-estul provinciei Sweida (sud), conform Agerpres.

Citește și: Ministerul Dezvoltării anunță alocarea a 76 milioane euro pentru românii din diaspora care vor să-și deschidă o afacere

La sfârşitul lunii mai, armata siriană a lansat ofensiva 'Marele Răsărit' împotriva Statului Islamic, cea mai mare operaţiune împotriva organizaţiei jihadiste în deşertul sirian. Prima etapă a ofensivei i-a permis armatei siriene să cucerească fâşii largi în regiunea rurală din estul provinciei Homs, realizând obiectivul iniţial de a ajunge la frontierele cu Irakul. Cea de-a doua etapă a ofensivei este de a elibera regiunea rurală de la est de Damasc, inclusiv zonele deşertice, de sub controlul grupării Stat Islamic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.