Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroristul care a fugit de pe aeroportul belgian a fost identificat: Ce detalii incredibile se știu

Cel de-al doilea atentator sinucigaş de pe aeroportul internaţional din Bruxelles a fost Najim Laachraoui, dat deja în urmărire în legătură cu atacurile teroriste din noiembrie de la Paris, anunţă miercuri cotidianul belgian De Standaard, citând o sursă care şi-a păstrat anonimatul, transmite Reuters.

Procuratura a confirmat anterior că individul arestat în cursul dimineţii în cartierul bruxellez Anderlecht nu este Najim Laachraoui, aşa cum informaseră publicaţia La Derniere Heure şi postul RTL Info.

Citește și: ADEVĂRUL din spatele tatuajelor făcute de pușcăriașii români / VIDEO

Plecat în Siria în februarie 2013, Najim Laachraoui a făcut parte din primele grupuri de bruxellezi care s-au alăturat jihadiştilor în Siria. El era căutat de poliţie din data de 4 decembrie anul trecut.

Născut pe 18 mai 1991, originar din cartierul bruxellez Schaerbeek, Najim Laachraoui a fost controlat şi când se afla într-o maşină, la 9 septembrie, sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, la frontiera austro-ungară, în compania lui Salah Abdeslam şi Mohamed Belkaid, un algerian în vârstă de 35 de ani împuşcat mortal de poliţia săptămâna trecută la Forest, în sud-vestul regiunii Bruxelles.

Citește și: ADIO, saloane de bronzare: Noi reguli pentru femeile care vor bronz artificial

Parchetul federal belgian a anunţat luni că unul dintre complicii comandourilor care au comis atentatele de la Paris, cunoscut sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui.

Sub această identitate falsă a fost închiriată locuinţa percheziţionată la 26 noiembrie 2015 la Auvelais, în apropiere de Namur. Casa a fost folosită pentru pregătirea atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi. ''Urme de ADN ale lui Laachraoui Najim au fost descoperite în casa închiriată la Auvelais, precum şi în apartamentul de pe Rue Henri Bergé din cartierul Schaerbeek din Bruxelles, care ar fi fost utilizate de gruparea teroristă'', a precizat luni Parchetul belgian, scrie agerpres.ro.

Citește și: Stomatologii avertizează: Asta ți se întâmplă când fumezi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.