Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

”Teroristul” care a intrat cu mașina în gardul Guvernului este jurnalist: Detalii despre gestul său

Un bărbat a intrat intenţionat cu maşina în gardul Guvernului. Mai multe Echipaje de poliţie şi jandarmi au ajuns la faţa locului. Șoferul implicat ar fi un jurnalist de la Realitatea TV, Alexandru Gazdac, care voia să atragă atenţia asupra pericolului terorismului. Conform informațiilor, omul ar fi spus că este foarte ușor de făcut un atentat terorist în România și ar fi atras atenția asupra pericolului ISIS. În plus, jandarmii l-au găsit dezbrăcat la bustul gol în mașina proprietate personală, deși afară erau minus 10 grade Celsius. El spunea, la momentul reținerii, că ”ISIS va veni peste noi!”.

Citește și: Schimbări majore la Facebook: Rețeaua intră pe un nou domeniu / VIDEO

Bărbatul a fost condus pentru verificări la sediul Secției 1 de Poliție și urmează să i se recolteze probe biologice. Acestuia i s-a deschis dosar penal.

Politistii au evitat sa spuna daca gestul soferului a fost unul premeditat sau daca este vorba despre un simplu accident de circulatie, dar surse din politie sustin ca in momentul in care barbatul a fost escortat la sectie, el parea incoerent si nu avea o explicatie logica pentru cele intamplate.

Citește și: Record pe YouTube! Clipul care a ajuns cel mai rapid la 1 miliard de vizualizări / VIDEO

Urmele lasate pe sosea arata ca soferul a venit de undeva dinspre Piata Romana, dupa care a intrat cu viteza foarte mare in trotuarul Guvernului. In acel moment, cand janta a lovit bordura, masina a facut pana, a derapat si a lovit arbustii care strajuiesc gardul cladirii.

Şi acum doi ani, un angajat al Televiziunii Române, Adrian Sobaru, a intrat anul trecut cu maşina în gardul Guvernului. Acesta a fost condamnat în august 2015 la opt luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare.

Citește și: A fost dată afară din examen pentru că băieții nu se puteau concentra: Cum s-a îmbrăcat fata / FOTO

Magistraţii l-au condamnat pentru "tentativă de distrugere" şi pentru "tulburarea liniştii publice". Sobaru este supravegheat timp de doi ani, iar dacă în acest interval va comite alte fapte penale, riscă să ajungă după gratii pentru a executa şi această pedeapsă.

Instanţa a mai dispus ca Adrian Sobaru să facă 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi să urmeze un program de reintegrare socială.

Adrian Sobaru, tehnician la TVR, a intrat prima dată în atenţia publică în 2010, după ce s-a aruncat în sala de plen dintr-o lojă a Camerei Deputaţilor.

Citește și: „Selfie after sex”, noua tendință în lume

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.