Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroristul Salah Abdeslam a povestit, în detaliu, atentatele de la Paris: Dezvăluiri ȘOCANTE

atentate paris atentat

Salah Abdeslam si fratele sau mai mare, Ibrahim, au fost implicati in atentatele teroriste de la Paris, in urma carora au murit 130 de oameni, in noiembrie 2015. Ibrahim a murit dupa ce s-a aruncat in aer, cu o vesta plina de explozibili. Salah a fost capturat in Bruxelles pe 18 martie 2016. Acum, singurul supravietuitor cunoscut al atentatelor din Paris sustine ca a jucat un rol minor in atacurile din noiembrie. Conform CNN, care citeaza BFMTV si Le Monde, el ar fi declarat in fata anchetatorilor ca, de fapt, fratele sau ar fi avut un rol mai important in acele crime teroriste.

Citeşte şi: Mircea Badea îl pune la punct pe Tudor Chirilă: 'Şi-a luat-o'

Salah Abdeslam le-a spus investigatorilor ca a inchiriat masini si camere de hotel inainte de atacurile din Paris, la cererea fratelui sau. Iar atunci cand s-au aflat in ascunzatoarea lor din Bobigny - o suburbie aflata in nord-estul Parisului - Brahim i-ar fi dat lui Salah o vesta de sinucigas, arata transcriptul autoritatilor, citat de postul TV BFMTV si preluat de CNN. Salah ar mai fi declarat ca de fiecare data cand avea cheltuieli legate de pregatirea atacurilor teroriste, primea bani de la fratele sau, Brahim, care a murit dupa ce s-a aruncat in aer la cafeneaua Comptoir Voltair, pe 13 noiembrie 2015. Mai mult decat atat, Salah a declarat in fata anchetatorilor ca, de fapt, "creierul" responsabil pentru acele atacuri de la Paris ar fi fost un alt suspect, pe nume Abdelhamid Abaaoud. Abdeslam mai afirma ca l-ar fi vazut pe acest barbat "o singura data in viata", in orasul belgian Charleroi, in noaptea de 11 noiembrie. Oricum, cert este ca cei doi au fost condamnati impreuna in Belgia, in 2010, pentru o tentativa de jefuire, arata televiziunea publica belgiana RTBF.

Citeşte şi: Teroristul capturat a spus tot: Ce a făcut în timpul atentatelor

Continuand cu marturisirile despre atacurile din Paris, Abdeslam a declarat ca i-a condus cu masina pe cei 3 sinucigasi, in seara respectiva, pana la Stade de France. El sustine ca nu cunostea decat o singura persoana, pe Bilal Hadfi, dar habar nu are cine erau "ceilalti doi ... doi irakieni". Intentia lui era sa intre pe stadion ca vizitator, desi ... nu avea bilet. Ulterior a renuntat la acest plan, afirmand ca: "Mi-am lasat cei 3 pasageri, dupa ce am parcat, iar apoi am condus masina la intamplare". Dupa ce si-a abandonat autovehiculul, s-a plimbat cu metroul si a "contactat o persoana, Mohammed Abrini". Interogat in legatura cu atacurile din Belgia, Abdeslam le-a spus procurorilor ca nu-l recunoaste pe Najim Laachraoui, dupa ce a vazut fotografia celui care s-a aruncat in aer impreuna cu alta persoana pe aeroportul din Bruxelles. Pe de alta parte, autoritatile belgiene au anuntat ca Abdeslam planuia noi atacuri in momentul in care a fost capturat, anunţă ProTV.

Vezi şi: BOMBA Traian Băsescu a încurcat-o: 'Îl dau în judecată'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.