Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'The Birth of a Nation', marele câştigător al Festivalului de film Sundance

film

Filmul american "The Birth of a Nation", având ca subiect revolta din 1831 a unor sclavi negri din Virginia, a obţinut principalele premii ale Festivalului de film independent Sundance, fondat de Robert Redford, informează duminică AFP şi EFE. 

Pelicula realizată de cineastul de culoare Nate Parker, care a fost şi autor al scenariului, producător şi interpret, a câştigat distincţia pentru "Cel mai bun film de dramă" şi a primit şi premiul publicului la aceeaşi categorie. 

În plus, a înregistrat şi un remarcabil succes în plan financiar, având în vedre că studiourile "Fox Searchlight" au achiziţionat cu suma record de 17,5 milioane de dolari drepturile de difuzare pentru "The Birth of a Nation". 

"Mulţumesc, Sundance, pentru că ne-a oferit o platformă care ne permite să înflorim, în pofida a ceea ce face Hollywood"-ul, a declarat Nate Parker la primirea premiului juriului, făcând astfel o referire clară la polemica legată de lipsa artiştilor de culoare de pe lista nominalizărilor la Oscar din 2016. 

Premiul juriului pentru "Cel mai bun documentar american" a revenit filmului "Weiner", al lui Josh Kriegman, care relatează încercarea eşuată a lui Anthony Weiner de a reveni în politică în 2013 după ce fusese obligat să demisioneze din Congresul SUA ca urmare a unui scandal sexual. 

La această categorie, publicul a premiat "Jim: The James Foley Story", un documentar despre reporterul american decapitat în 2014 de gruparea Statul Islamic. 

La capitolul cinema internaţinal, marele premiu al juriului a fost atribuit unui film israelian, "Sand Storm", având ca temă viaţa femeilor dintr-un trib de beduini, iar publicul a recompensat "Between Sea and Land", o producţie columbiană despre un bărbat imobilizat la pat din cauza unei boli care este îngrijit de mama lui. Ambii actori principali, Manolo Cruz şi Vicky Hernandez, au primit premii pentru interpetările lor. 

Juriul şi publicul au fost la unison în privinţa celui mai bun documentar străin, alegând "Sonita", povestea unei refugiate afgane de 18 ani care locuieşte ilegal în Teheran şi visează să devină o vedetă de talia Rihannei. Filmul este o producţie germano-iraniano-elveţiană. 

Cu o vechime de peste 30 de ani, Festivalul Sundance a avut loc în Park City, o mică staţiune de schi din statul Utah şi a prezentat, pe parcursul a zece zile, 120 de pelicule americane şi internaţionale.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.