Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May a scăpat 'hăţurile': Tensiuni în interiorul Guvernului britanic din cauza Brexit-ului

reuters
Theresa May

Şefa guvernului britanic, Theresa May, îi va îndemna pe membrii guvernului său să rămână "concentraţi" asupra problemelor pe care le au de rezolvat, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului, după ce presa a evocat existenţa unor diviziuni în executiv, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Miniştrii "trebuie să discute în particular despre politica guvernului, iar premierul le va aminti acest lucru mâine (marţi) colegilor săi din consiliul de miniştri", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Vezi şi: DNA face precizări esenţiale în ziua începerii controlului Inspecţiei Judiciare

Theresa May "va face apel pur şi simplu la simţul lor de răspundere, subliniind că miniştrii guvernului trebuie să se concentreze asupra muncii lor", a adăugat acesta, în contextul în care luni a început la Bruxelles o nouă rundă de negocieri cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE). 

Autoritatea liderei conservatoare a slăbit considerabil după eşecul suferit la alegerile legislative anticipate din 8 iunie, pe care le-a convocat în speranţa de a-şi întări poziţia la negocierile cu Bruxellesul, dar la care a pierdut majoritatea absolută din parlament. 

Presa britanică a relatat pe larg în ultimele zile despre războiul dintre o serie de miniştri în legătură cu succesiunea Theresei May şi criticile vizându-l pe ministrul finanţelor, Philip Hammond.

Vezi şi: LOVITURĂ de teatru: Se cere redeschiderea dosarului OUG 13

Duminică, acesta a sous că pentru "interferenţele" apărute se fac responsabili membri ai guvernului care nu îi împărtăşesc viziunea mai "blândă" cu privire la Brexit. "Consider că în numeroase aspecte ar fi util să ne concentrăm, colegii mei şi noi toţi, asupra muncii care este de făcut", a spus Hammond pe BBC. 

Riposta împotriva ministrului de finanţe a apărut luni pe prima pagină a cotidianului conservator The Daily Telegraph, care a citat, sub acoperirea anonimatului, un membru al guvernului care l-a acuzat pe Hammond că vrea "eşecul" Brexitului. 

Negociatorii pentru Brexit ai Marii Britanii şi Uniunii Europene au început luni, la Bruxelles, o a doua rundă de discuţii privind condiţiile ieşirii Londrei din blocul comunitar. Este prima rundă de negocieri dedicată exclusiv stabilirii termenilor ieşirii Marii Britanii din UE, în condiţiile în care prima rundă, desfăşurată la 19 iunie, a fost organizată pentru a pune la punct calendarul şi modalitatea de lucru în ceea ce priveşte negocierile, care vor avea loc lunar, timp de o săptămână, la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.