Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May îi pune la punct pe scoţieni:'Sunt obsedaţi de independenţă şi neserioşi'

Partidul Naţional Scoţian (SNP, separatist - n.r.) nu ia în serios politica şi este mai degrabă obsedat de independenţă decât să se concentreze pe îmbunătăţirea serviciilor publice în Scoţia, urmează să declare vineri prim-ministrul britanic Theresa May, notează Reuters, relatează agerpres.

După votul de anul trecut asupra Brexit, prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a spus în repetate rânduri că ea va convoca un nou referendum pentru independenţă dacă Scoţia - care a votat să rămână în Uniunea Europeană, în timp ce Anglia şi Ţara Galilor au votat pentru ieşirea din UE - este forţată să se desprindă de bloc.

Ameninţare cu BOMBĂ pe aeroportul din Stockholm. Un avion plin a fost EVACUAT - FOTO

Scoţienii au votat împotriva independenţei în 2014, dar surse apropiate de administraţia de la Edinburgh au declarat pentru Reuters săptămâna trecută că sunt din ce în ce mai încrezătoare că un nou referendum convocat anul viitor va fi câştigat de tabăra pro-independenţă.

May, care insistă că nu ar trebui să aibă loc un al doilea referendum pentru independenţă, va critica SNP într-un discurs la conferinţa partidului său conservator în Scoţia, la Glasgow.

"Politica nu este un joc şi gestionarea serviciilor publice descentralizate din Scoţia este prea importantă pentru a fi neglijată", va spune May, potrivit unor extrase difuzate înainte de birou ei. "Populaţia din Scoţia merită un prim-ministru care este axat pe priorităţi - ridicarea standardelor în domeniul educaţiei, grija faţă de sistemul de sănătate, reforma justiţiei penale, contribuţii la o economie prosperă, îmbunătăţirea vieţii oamenilor". "Doar în această săptămână am aflat că guvernul SNP a amânat o lege planificată privind educaţia, atât de mare este obsesia sa faţă de o singură chestiune, cea a independenţei", va spune ea.

Ministrul britanic pentru Scoţia, David Mundell, a declarat într-un interviu pentru Reuters că el este convins că guvernul britanic ar putea ajunge la un acord de 'divorţ' cu UE care ar mulţumi poporul scoţian, dar poate nu va fi niciodată în măsură să mulţumească SNP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.