Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May îndeamnă la înțelegere în cazul separării Marii Britaniei de UE

pixabay.com
brexit

Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar trebui să lucreze împreună pentru a exista o separare calmă între ele şi pentru a dezvolta noi relaţii puternice, i-a spus joi premierul britanic, Theresa May, preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, relatează agenţia Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Theresei May a afirmat că prima reuniune a celor doi lideri de la învestirea în funcţie a dnei May, după votul pentru Brexit din 23 iunie, a fost una prietenească şi că premierul britanic a simţit că Uniunea Europeană înţelege nevoia sa de timp pentru a-şi constitui o poziţie de negociere înainte de a activa procedura formală de ieşire din blocul comunitar.

Citește și: Criză politică în Armenia: Premierul şi-a anunţat demisia

''Principalele puncte pe care premierul britanic le-a avansat au fost de a lucra împreună, astfel încât să existe un proces calm de părăsire a UE de către Regatul Unit. De aceea, avem nevoie de timp pentru a pregăti negocierile'', a declarat presei purtătoarea de cuvânt.

Theresa May i-a spus, de asemenea, lui Tusk că Marea Britanie va fi ''un actor puternic'' în timp ce se află în Uniunea Europeană şi va continua să aibă o poziţie fermă privind sancţiunile împotriva Rusiei în legătură cu acţiunile sale în Ucraina vecină, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.