Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May, pe urmele lui Margaret Thatcher: Laburiștii 'TREMURĂ'

reuters
Theresa May

Partidul Conservator britanic condus de premierul Theresa May va obține la alegerile anticipate din 8 iunie o victorie răsunătoare, 'în stilul lui Margaret Thatcher', dacă laburiștii nu vor reuși până atunci să-și îmbunătățească scorul în sondaje, a avertizat vicepreședintele Partidului Laburist, Tom Watson, transmite Reuters, conform agerpres.ro.

Într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul The Guardian, Tom Watson a estimat că laburiștii mai au 'un munte de trecut' până în ziua alegerilor, aluzie la rezultatele slabe pe care le au în sondaje.

Ce își învață Tăriceanu copiii: 'Să NU mințiți'

'Dacă pe 8 iunie (Theresa May) va fi în fruntea sondajelor la fel ca la începutul campaniei, atunci va conduce o majoritate în stilul lui Margaret Thatcher', a spus Watson, amintind de victoriile obținute de conservatori în alegerile din anii 1983 și 1987.

O nouă medalie pentru România: Gimnasta Larisa Iordache a cucerit aurul la paralele

În cazul în care Partidul Conservator va obține o majoritate confortabilă în Camera Comunelor, 'va fi foarte greu să fie trași la răspundere' pentru guvernarea ce va urma, a completat politicianul laburist.

Theresa May a anunțat pe 18 aprilie că a decis să convoace alegeri generale anticipate, scrutin pe care-l consideră singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma. Ea și-a mai argumentat hotărârea prin faptul că opoziția laburistă și liberal-democrată încearcă să pună obstacole în calea ieșirii Marii Britanii din UE, decisă în urma referendumului de anul trecut, motiv pentru care guvernul are nevoie de o majoritate clară în parlament în timpul negocierilor dificile privind Brexitul.

Conform unui sondaj publicat miercuri, conservatorii sunt cotați cu 46% în intențiile de vor, iar laburiștii cu 30%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.