Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May şi-a prezentat programul printr-un discurs citit de regina Elisabeta a II-a

wemagazin.com
Theresa May

Premierul britanic Theresa May şi-a prezentat miercuri Legea pentru scoaterea Marii Britanii din legislaţia Uniunii Europene, în cadrul unui discurs citit de regina Elisabeta a II-a în deschiderea noii sesiuni a parlamentului de la Londra, legislativ rezultat în urma alegerilor parlamentare anticipate din 8 iunie, informează AFP, potrivit agerpres.

Legea pentru scoaterea Marii Britanii din UE, formată din 8 articole din totalul celor 27 prezentate de guvern, va aboli Codul de lege din 1972, care a încorporat legislaţia europeană dreptului britanic, şi va crea noi reguli în ceea ce priveşte comerţul, imigraţia, pescuitul sau agricultura.

INCIDENT aerian GRAV. Avionul în care se afla ministrul Apărării rus, luat la ţintă de un F-16 NATO

'Prioritatea guvernului meu este de a obţine cel mai bun acord posibil în condiţiile în care ţara părăseşte UE', a declarat regina, dând citire programului Theresei May.

Ea a adăugat că executivul britanic va încerca 'să construiască cel mai larg consens posibil cu privire la viitorul ţării în afara UE', în condiţiile în care miniştrii din guvernul May sunt divizaţi cu privire la strategia ce trebuie adoptată şi la obiectivele de atins.

Theresa May a afirmat în nenumărate rânduri că doreşte să scoată Marea Britanie de pe piaţa comună europeană şi să restabilească un control la frontiere pentru a limita imigraţia europeană, în timp ce unii dintre miniştrii săi susţin un Brexit mai blând, cu menţinerea pieţei comune.

De asemenea, potrivit textului citit de regina Elisabeta a II-a, premierul Theresa May a renunţat la cele mai contestate măsuri sociale ale programului său electoral.

Citeşte şi: În pofida zvonurilor de închidere, festivalul cărnii de câine începe în China

Printre măsurile abandonate se numără intenţia afişată în programul său electoral de a suprima mesele gratuite pentru elevi şi cea de a finanţa cheltuielile legate de îngrijirea persoanelor în vârstă printr-o prelevare din succesiuni, denumită de public 'dementia tax' (taxă pe demenţă).

Lipseşte de asemenea şi propunerea sa electorală de a restabili autorizaţia pentru vânătoarea de vulpi.

Citit de suverană, dar redactat de guvern, discursul prezintă liniile principale ale programului guvernamental, fiind urmat de mai multe zile de dezbateri parlamentare, înainte de votul de încredere aşteptat pentru 29 iunie.

Partidul Conservator al premierului Theresa May, care a pierdut majoritatea absolută în parlament în urma legislativelor, nu a încheiat încă negocierile cu Partidul Democratic Unionist din Irlanda de Nord (DUP), ale cărui zece mandate le-ar permite conservatorilor (317 deputaţi) să atingă pragul de 326 de mandate necesar sa guverneze.

Discursul reginei, o ocazie, în mod normal, pentru guvern de a prezenta un program ambiţios, a fost gândit să fie de data aceasta unul de consens, pentru a evita orice dezbinare între cei 317 deputaţi conservatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.