Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May vrea ca firmele de tehnologie să ajute autorităţile să aibă acces la comunicaţii

theresa may

Premierul britanic Theresa May vrea ca firmele de tehnologie să ajute agenţiile de aplicare a legii din Marea Britanie să obţină acces, atunci când este necesar, la mesajele transmise folosind platformele pe care le pun la dispoziţie, dar felul în care vor face acest lucru depinde de fiecare companie în parte, a declarat luni purtătorul de cuvânt al şefei executivului de la Londra, transmite Reuters. "Există companii cu o expertiză tehnică fabuloasă, lidere pe plan mondial, iar acolo unde pot face mai mult ca să ne ajute am dori să o facă", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Felul în care vor face acest lucru va fi discutat probabil mai târziu în cursul acestei săptămâni", a menţionat acesta. Duminică, ministrul britanic de interne, Amber Rudd, a calificat drept "total inacceptabil" că serviciile de informaţii nu pot avea acces la comunicaţiile dintre suspecţi de terorism din cauză că acestea sunt criptate. Ea a confirmat pentru Sky News că autorul atacului de miercurea trecută de la Londra, soldat cu patru morţi, a folosit chiar înainte de atac serviciul de mesagerie securizată WhatsApp, proprietatea Facebook. "Trebuie să ne asigurăm că firmele ca WhatsApp - şi mai sunt multe de acest gen - nu furnizează ascunzători unde teroriştii pot comunica între ei", a afirmat Amber Rudd într-o emisiune politică pe postul BBC, conform Agerpres.

Responsabila britanică a menţionat, fără a da nume, că joi se va întâlni cu mai mulţi responsabili de companii din acest domeniu pentru a-i convinge să colaboreze cu autorităţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.