Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thomas Bach (CIO) nu a vrut să facă speculații despre raportul McLaren

doping

''Nu vreau să speculez, nu cunosc conținutul raportului McLaren'', a declarat joi președintele CIO, Thomas Bach, cu o zi înainte de publicarea versiunii finale a raportului asupra dopajului din Rusia. ''Nu cunosc conținutul raportului profesorului McLaren, va trebui deci să așteptăm'', a adăugat el.

Pentru CIO, ''provocările sunt evidente. Noi trebuie să facem față unei provocări imediat, încă de mâine, după versiunea finală a raportului'', a mai spus șeful mișcării olimpice. Juristul canadian Richard McLaren va dezvălui, vineri, la Londra, urmarea și finalul raportului său exploziv despre dopajul sistematic și de stat din Rusia, mai ales la Jocurile Olimpice de iarnă 2014 de la Soci.

Publicarea primei părți a raportului a dus la excluderea a numeroși sportivi ruși de la Jocurile Olimpice de vară 2016 de la Rio. ''Vom acționa imediat după ce vom avea raportul. El va fi transmis celor două comisii'' disciplinare ale CIO, create pe 19 iulie anul acesta, care ''vor lua apoi contact cu dl. McLaren'', a adăugat Bach, conform Agerpres.

Prima comisie, prezidată de elvețianul Samuel Schmid, după demisia magistratului francez Guy Canivet, este însărcinată să ancheteze sistemul de dopaj din Rusia. A doua comisie, prezidată de Denis Oswald, avocat și membru elvețian al CIO, este însărcinată să ancheteze cazurile individuale de dopaj. ''Comisia Oswald trebuie meargă dincolo de raportul McLaren, în cooperarea cu dl. McLaren'', a explicat Bach.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.