Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tigareta electronică, un risc pentru computere

tigara electronica

Tigaretele electronice (e-cigarettes), prezentate ca fiind "mai bune" pentru sanatate decât cele clasice, pot infecta computere, ele devenind un vector pentru malware atunci când sunt încarcate printr-un USB conectat la calculator, relateaza The Guardian online, potrivit Mediafax.

Potrivit ziarului britanic, în cazul în care o tigareta achizitionata de la un comerciant de neîncredere este conectata la un computer ea poate obtine acces la dispozitiv.
Într-o postare pe site-ul de socializare pentru stiri Reddit se sugereaza ca cel putin un director a fost vizat de un astfel de atac. "Computerul unui anumit director a fost infectat cu un malware a carui sursa nu putea sa fie determinata", scrie un utilizator al site-ului. "Dupa ce au fost excluse toate modalitatile traditionale de infectare, IT-ul a început sa analizeze alte posibilitati.igareta made in China avea un malware puternic codat în încarcator, iar atunci când a fost introdusa într-un port USB al unui computer malwareul a sunat acasa si a infectat sistemul" continua acesta.
Un consultant în domeniul securitatii de la Trend Micro, Rik Ferguson, considera povestea întru totul plauzibila. "O linie de productie de malware exista de câtiva ani, infectând rame electronice de fotografii, MP3-playere si altele", a declarat el, dând ca exemplu o rama produsa de Samsung care era livrata, în 2008, cu un malware pe discul de instalare a programului.
Potrivit The Guardian, si mai îngrijorator este un atac cunoscut sub numele de "BadUSB", care implica reprogramarea dispozitivelor de tip USB la nivel hardware. "Cipuri USB foarte raspândite, inclusiv de tip thumb drives, nu au nicio protectia fata de asemenea reprogramare", avertizeaza SRLabs, o firma cu sediul în Berlin, care a publicat codul.
Combinarea celor doua, subliniaza Ferguson, "poate pleda puternic ca firmele sa dezactive porturile USB sau cel putin sa recurga la un management care sa permita doar dispozitive autorizate". El le recomanda consumatorilor sa "foloseasca programe antimalware si sa utilizeze doar dispozitive de încredere pentru a contracara amenintare".
igarete electronice si echipament conex ca încarcatoare au fost implicate în peste 100 de incendii într-o perioada de mai putin de doi ani, potrivit unor date dezvaluite la începutul lui noiembrie de agentia Press Association (PA).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.