Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Time out MCV! România merita să fie în spațiul Schengen!

Ne aflăm la începutul anului 2016, mergând pe al zecelea an de când ne suntem parte a Uniunii  Europene, fiind la a treia serie de eurodeputați în Parlamentului UE, dar se pare că la o mulțime de capitole, obiectivele spre care ne angajasem nu au fost atinse unul dintre acestea fiind includerea în Acordul Schengen al țării noastre.

La începutul anului 2007 se activa Mecanismul de Verificare și Control, în urma căruia Romania și Bulgaria se angajau în privința a doua aspecte să atingă doua ținte:

-începerea reformei în justiție

-lupta împotriva corupției

Am trăit cu toții marile schimbări survenite în acești nouă ani, reforma în justiție devenind un fapt autentic, aducând o mulțime de elemente noi cu rezultate clare în privința funcționarii justiției.

Din punct de vedere al luptei împotriva corupției, nimeni nu poate omite, chiar și din rea voința tot ceea ce s-a petrecut în ultimii ani și încă este în desfășurare la nivelul întregii societăți. Oameni veniți fie din sfera politică sau persoane private, nimeni nu au fost ocolit, brațul justiției neputându-i-se opune absolut nimeni, demarcarea între cele trei puteri, executivă, legislativă și judecătorească fiind echitabilă.

Din păcate, aceste fapte, nu sunt suficient cuantificate de către partenerii europeni, iar dacă aici cineva a greșit, neținând cont de tendința de integrare europeană a tarii noastre, dacă cineva în România s-a opus noilor exigente, alegând să stea de cealaltă barieră a legii, a plătit. Și vor mai plăti și alții conform faptelor fiecăruia, dar nimeni nu poate spune că nu există reformă în justiție sau că aici, în România, lupta împotriva corupției nu a fost demarată, că nu a adus rezultate.

Consider ca atunci când un Legislativ ca acesta din care fac parte, a ratificat tratatele europene sau chiar exemplul din data de 2 iulie 2014 când a votat ratificarea, într-o sesiune extraordinară,  a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeana, nu reprezintă altceva decât elemente de luat în calcul, pentru un stat partener fidel principiilor europene, iar a tine departe această țară de spațiul Schengen are consecințe negative pentru mobilitate, pentru economia românească și chiar pentru economia Uniunii Europene în ansamblu. Că o parte a clasei politice este de vina poate pentru lipsa rezultatelor la timp și pentru viziunea greșita, nu întocmai în acord cu cerința populară, cu siguranță este un lucru de necontestat, iar românii, trăind într-o țară democratica, avem argumentul cel mai important al schimbării, puterea votului. Trebuie doar exercitat acest drept de opțiune electoral și alegerea bine făcută! Dar nimeni nu poate fărâma imaginea acestui stat, negând tot ceea ce s-a construit până în prezent!

Avem probleme de natură administrativă? Sigur că avem! Le rezolvăm! Nimic nu rămâne neatins! Există probleme cu privire la infrastructură? Sigur că exista! Lipsa autostrăzilor și intre București-Brașov, și București-Sibiu, în Moldova, Oltenia, aproape în toată țara, deficientele în privința infrastructurii nu lipsesc. Din cauza unor decizii slabe, de cele mai multe ori politice, aceste lucruri nu au fost realizabile până în prezent, dar vor fi.

Am criticat lentitudinea în privința acestor chestiuni, numeroasele cazuri de accidente, multe victime fiind și din rândul compatrioților noștri care se întorc în Romania obligați să traverseze țara în condiții de început de secol XX, obosiți după atâta drum, venind către casă de departe, din statele unde lucrează aflate în partea occidentală a Europei, văzându-se nevoiți să piardă o zi până ajung în partea de est a țării, nord ori sud. Trebuie ca România să ajungă la standarde similare Spaniei, Italiei sau Portugaliei în drumuri și autostrăzi, tot români au lucrat și în aceste tari, iar dacă România nu are forță de muncă calificată astăzi, nepricepere în a se dezvolta, asigur pe oricine că exista atâția români capabili și pricepuți, încât țara aceasta în 3-4 ani ar arăta ca nouă în această privință.

Dar nimeni nu poate spune că România este un stat în care nu există o anumită evoluție în bine sub toate aspectele, că aici nu sunt întreprinse eforturi pentru ca lucrurile să se așeze pe făgașul normal.

Ar mai fi ceva! Între politicieni! Cine a pierdut timpul de pomană și a avut în spate susținere politică, șansa unei schimbări și putere de decizie, dar nu a adus rezultate bune, nu mai are ce caută în politică. Pur și simplu! Să plece! Cine dorește schimbarea și aducerea României de la masa săracilor în rândul statelor europene cu o economie funcționabilă, care își respecta cetățenii de la primul plecat la ultimul rămas de pe acest pământ romanesc, să rămână, ori să vina în politică.

Avem multe de construit împreună!

http://aurelianmihai.com/2016/02/04/time-out-mcv-romania-merita-sa-fie-in-spatiul-schengen/

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.