Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timpul nu mai are răbdare cu Dacian Cioloș

facebook.com
Dacian Ciolos

Anunțul de astăzi al lui Dacian Cioloș, conform căruia ia în calcul foarte serios înființarea unui nou partid politic, a avut reacții mai degrabă negative decât pozitive. Și nu din cauză că susținătorii săi și-ar dori ca fostul prim-ministru să-și găsească neapărat un loc în PNL sau în USR, ci pentru că aceștia și-ar dori ca lucrurile să se miște mai repede.

Au trecut aproape trei luni de zile de la alegerile parlamentare, timp în care pagina de Facebook a lui Cioloș a fost invadată de mesaje de susținere, mulți utilizatori declarând că sunt dispuși să-l urmeze pe fostul premier, atunci când acesta va lua o decizie asupra viitorului său politic. În mare, astfel de mesaje au venit din partea unor persoane tinere, fără experiență politică, precum cel mai jos:

content-image

Doar că starea de euforie are și ea un termen de valabilitate. Ori, mesajul de astăzi al lui Cioloș nu spune nimic nou față de cele din ultimele luni. Oamenii încep să-și piardă răbdarea, fostul prim-ministru pare din nou ezitant, forțând parcă un deja vu cu situația din ultima campanie electorală, atunci când a evitat să-și asume ferm jocul politic. Despre acest lucru vorbește și Teodor Tiță, pe pagina sa de Facebook:

content-image

O dezbatere pe această temă a fost deschisă și de Corina Bratu pe grupul de Facebook Geeks for Democracy, iar multe dintre reacții au aceeași tentă:

content-image

content-image

Nu în ultimul rând, și printre foștii colaboratori ai lui Cioloș se resimte aceeași dezamăgire față de amânarea continuă de care abuzează acesta. Laurențiu Colintineanu, fost purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății în vremea lui Vlad Voiculescu, apelează la o manieră plastică prin care ironizează ultimul anunț al lui Cioloș:

content-image

Tot Colintineanu atrage atenția și asupra unui alt comentariu pe același subiect:

content-image

Una dintre reacțiile de la postarea fostului purtător de cuvânt vorbește de la sine:

content-image

Este clar că Dacian Cioloș se bucură în continuare de o susținere importantă, dar și mai clar este că oamenii așteaptă de la el să devină mai incisiv. PNL a dat semnale importante că nu îi pune pe tavă poziția de președinte al formațiunii, iar despre USR până și Lorin Furtuna ar spune că partidul nu este complet și corect definit. Astfel, apariția unui nou partid pare singura variantă rămasă, dar susținătorii fostului prim-ministru așteaptă mai mult decât „o luare în calcul serioasă,” care trebuie să presupunem că a fost realizată încă de anul trecut, când Cioloș a declarat că vrea să rămână în țară pentru a pune umărul la viața cetății.

În concluzie, după interviul de astăzi și reacțiile aferente, pare că timpul nu mai are răbdare nici pentru Dacian Cioloș. Iar dacă ezitările din campania pentru parlamentare pot fi scuzate prin dorința de a-și respecta promisiunea făcută la începutul mandatului de prim-ministru, ezitările de astăzi nu mai au nicio explicație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.