Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timpul petrecut la frontiera cu Moldova va fi mai scurt

Pavel Filip Sorin Grindeanu

Personalul din punctele de trecere a frontierei dintre România şi Republica Moldova va fi mărit, astfel încât fluxul de trecere a graniţei "să fie mult mai rapid", a anunţat joi premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat ce intenţionează să facă având în vedere dificultăţile existente la trecerea graniţei dintre România şi Republica Moldova, Grindeanu a spus că acest aspect a fost analizat în şedinţa comună a Guvernelor celor două ţări, desfăşurată la Piatra Neamţ.

"Ştim de aceste probleme. (...) Atât Ministerul Finanţelor, pentru că vorbim şi de vămi, cât şi Ministerul de Interne, pentru că vorbim şi de Poliţia de Frontieră, şi-au spus punctul de vedere şi au anunţat măsurile pe care le vor lua în perioada imediat următoare, împreună cu omologii de la Chişinău. (...) Măsura imediată pe care şi cei de la Vamă şi cei de la Poliţia de Frontieră o să o ia este de mărire a personalului în punctele de trecere a frontierei, astfel încât fluxul să fie mult mai rapid", a declarat premierul Grindeanu, în conferinţa de presă comună cu omologul moldovean, Pavel Filip.

Potrivit lui Grindeanu, complexitatea controalelor de la punctele de frontieră este dată "de standardele" impuse de faptul că România este o ţară membră a UE.

"Fiind ţară membră a Uniunii Europene, complexitatea controalelor pe care noi, (...) România, trebuie să le facem la punctele de frontieră e dată de standarde", a susţinut Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.