Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinerele talente au ușa închisă la ASF, deși Mișu Negritoiu a promis marea cu sarea / Replica ASF

ASF a promis marea cu sarea și a făcut mult prea puțin. ASF și ASE au semnat în anul 2014 un acord prin care se angajau să ofere până la 20 de posturi de juniori  studenților cu rezultate excepționale, din cadrul facultăților REI și FABBV: http://www.asfromania.ro/despre-asf/cariere/tinere-talente. Acordul a fost semnat de către conducerile celor două entități (Rectorul ASE- Prof. univ. dr. Pavel Nastase și Președintele ASF - dr Mișu Negrițoiu),  a fost lansat cu multă emfază în Aula Magna ASE unde au fost invitați masteranzi si doctoranzi, însă ASF nu a implementat în mod transparent prevederile acelui acord. Interesul studenților și al doctoranzilor a fost mare și dezamăgirea lor pe măsura. Tinerele talente au ușa închisă la ASF.

Au anunțat 20 de locuri pentru tinerii studenți și abia au selectat 5, cu multă întârziere, la sfârșitul anului 2015, și la fel de netransparent ca și în cazul angajărilor directe.

În urma restructurărilor de personal la ASF, din cele 508 posturi rămase: 239 au fost ocupate prin concurs, 227 prin atribuiri directe și 42 de posturi au rămas libere. Iată răspunsul detaliat al ASF la interpelarea mea parlamentară aici: http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari.detalii?idi=44019&idl=1. M-a surprins abdicarea ASF de la misiunea 'depolitizării' cu care și-a preluat noul președinte mandatul oficial.
Tinerelor talente li s-au impus rigori specifice, cel puțin pe hârtie, dar nu e nicio problema ca în continuare ASF găzduiește rudele 'profesioniste' ale politicienilor:
"Nu vor putea fi luate în considerare în procesul de selecţie persoanele care sunt rude de până la gradul 2, inclusiv afini, ai salariaţilor A.S.F. sau a căror acceptare ar putea conduce la conflicte de interese / incompatibilități pentru acestea ori pentru salariați ai A.S.F."
Să ne facem bine înțeleși: partizanatul politic este o opțiune civică respectabilă, nu un viciu, dar la ASF s-au făcut numiri politice în masă, de sus până jos, fără niciun suport profesional. Nu voi uita degrabă nici ultima nominalizare rușinoasă a doamnei Boca la ASF. Aș fi vrut să-l aud pe domnul Negrițoiu apărând integritatea profesională a instituției în toate aceste momente cheie.

UPDATE. Replica ASF:

Procesul de selecție a primei serii de absolvenți care au aplicat în cadrul programului ”Tinere talente” lansat de ASF a fost finalizat la începutul lunii decembrie a anului trecut, după cum Autoritatea a anunțat public pe data de 4 decembrie 2015 (http://asfromania.ro/informatii-publice/media/arhiva/4800-au-fost-desemnati-primii-cinci-castigatori-ai-programului-tinere-talente).

Astfel, ASF a selectat cinci absolvenți ai Academiei de Studii Economice (ASE) care urmează să fie angajați în cadrul Autorității.

Programul ”Tinere Talente”, inițiat de către ASF, are ca principal obiectiv recrutarea și fidelizarea de tineri specialiști în domeniul economic, ce pot aduce un plus de valoare instituţiei în contextul strategiei de dezvoltare a Autorității.  Într-o primă etapă, programul s-a adresat absolvenților de ASE din București din promoția 2015,  ASF  încheind un parteneriat în acest sens cu instituția de învățământ.

Selecția candidaților care s-au înscris în acest program s-a desfășurat în două etape. Prima etapă a constat în depunerea unui CV și a unei lucrări de cercetare pe o temă asociată piețelor și produselor financiare non-bancare. În cea de-a doua etapă a interviurilor finale, susținute în fața comisiei de evaluare a ASF, au participat 12 candidați. Dintre aceștia, cinci au fost selectați în vederea angajării, pe o perioadă determinată de un an de zile, în cadrul Autorității.

După un stagiu de pregătire de un an de zile, cei cinci tineri vor fi evaluați și, în funcție de rezultatele obținute, acestora li se poate propune încheierea unor contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Mai multe detalii puteți găsi în comunicatul de presă transmis pe data de 4 decembrie 2015 și care poate fi consultat pe siteul ASF aici: http://asfromania.ro/informatii-publice/media/arhiva/4800-au-fost-desemnati-primii-cinci-castigatori-ai-programului-tinere-talente.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.