Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Tinerii din PDL, protest inedit în fața Ministerului Educației

photo 1
Aceștia au decis să protesteze în prima zi a anului universitar pentru a comemora ”Moartea învățământului românesc”. Tinerii au lansat și o serie de mesaje dure pentru Guvern și PSD, mesaje precum: ”Mândri că suntem români analfabeți”, la care au atașat garoafe, flori cunoscute pentru faptul că sunt de obicei duse la cimitir.  ”Cu prilejul deschiderii anului universitar, membrii Tineretului Democrat Liberal s-au reunit în fața Ministerului Educației Naționale pentru a trage un semnal de alarmă asupra degradării sistemului educațional din România. Principalele motive sunt legate de modificările masive la care a fost supusă Legea Educației Naționale, respectiv:
  • organizarea celei de-a treia sesiuni de bacalaureat
  • reintroducerea doctoratelor la ”frecvență redusă”
  • transformarea universităților private în afaceri de tip persoană fizică
  • posibilitatea universităților de a înmatricula studenți peste capacitatea de școlarizare stabilită de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).
Tineretul Democrat Liberal își exprimă nemulțumirea față de Ordonanța de Urgență nr. 49/2014, considerând că prin adoptarea sa Guvernul și-a depășit limitele delegării legislative stabilite prin Constituție, realizând o imixtiune nepermisă în sfera de competență a Parlamentului, fiind încălcat principiul separației puterilor în stat. Tineretul Democrat Liberal a sesizat Avocatul Poporului în legătură aceste aspect, considerând că prin schimbările majore la care Legea Educației Naționale a fost supusă se încalcă dreptul constitutional la educație. Avocatul Poporului a respins, fără temei, solicitarea Tineretului Democrat Liberal. Este inadmisibil ca printr-o Ordonanță de Guvern să fie promovate incompetența și incapacitatea, prin accederea în mediul academic a celor care nu au fost capabili să treacă examenul de Bacalaureat”, își justifică tinerii democrat-liberali protestul. photo 2 photo 3 photo 5  

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.