Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘTIREA SERII în România: Judecătorii au EXECUTAT cererea DNA, NOUĂ oameni au fost ARESTAȚI pentru 30 de zile

Ultima Ora breaking news

Cei nouă bărbaţi anchetaţi de DNA pentru şantaj, înşelăciune şi evaziune fiscală, după ce au convins zeci de persoane să le repare acoperişurile caselor, iar apoi le ameninţau şi şantajau cerându-le sume mai mare decât cele cuvenite, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Constanţa. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Tribunalul Constanţa a admis, vineri după-amiază, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor nouă bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 67 de ani, reţinuţi anterior în acest caz.

Citește și: Discuții inedite în cadrul ședinței de la Băile Herculane: Ce se întâmplă cu salariile și pensiile

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Cele nouă persoane au fost duse în arestul IPJ Constanţa.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Serviciul Teritorial Constanţa au reţinut nouă persoane suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj, înşelăciune şi evaziune fiscală.

Citește și: Lovitură pe piața media! Cine se află în spatele noului post de business care se va lansa la începutul lui 2018

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării care acţiona în judeţul Constanţa, inclusiv în municipiul Constanţa, racolau viitoarele victime, în general bătrâni, prin pliante în care ofereau servicii de reparaţii la acoperişurile imobilelor, scrie news.ro.

“Ca urmare a publicităţii create, membrii grupării erau contactaţi telefonic de victime care, crezând că discută cu reprezentanţii unor societăţi comerciale serioase, solicitau întâlniri/negocieri pentru realizarea unor lucrării de reparaţii la acoperişurile imobilelor.

Citește și: Ministrul Agriculturii este de-a dreptul revoltat de scumpirile din ultima perioadă. Ce decizie de ultim moment a luat acesta

Ulterior, la momentul încheierii contractului, de cele mai multe ori se percepea un avans din preţ, iar în aceeaşi zi sau la termenul stabilit erau începute lucrările de reparaţie/înlocuire/construire a acoperişului”, menţionează sursa citată.

După decopertarea acoperişului, în special atunci când se aduceau materiale de construcţii la locuinţele victimelor, membrii grupării solicitau plata unor sume considerabil mai mari decât cele convenite iniţial, cu titlu de tranşe din preţ. Pentru a justifica diferenţele de valoare între sumele convenite iniţial şi cele solicitate după decopertarea acoperişurilor, membrii grupării le explicau victimelor că preţul convenit iniţial şi consemnat în contract nu includea şi accesoriile sau că suprafaţa construită a fost mai mare. Prin această metodă, preţul solicitat pentru finalizarea lucrărilor devenea excesiv de mare în raport cu cel iniţial convenit, susţin procurorii.

Citește și: În familie! Motivul pentru care Codrin Ștefănescu va primi 5 MILIOANE de euro la Primăria Capitalei

“În mod firesc, beneficiarii lucrărilor refuzau să plătească aceste sume, moment în care intrau în rol acei membri ai grupării (se prezentau sub calităţi false de patroni ai unor firme) care aveau sarcina de a intimida victimele şi de a le determina, prin ameninţări directe sau voalate, fie cu acte de violenţă, fie cu lăsarea imobilelor decopertate sau cu luarea materialelor fixate pe acoperişuri, să plătească banii ceruţi”, menţionează sursa citată.

În cele din urmă, sub presiunea ameninţărilor primite, victimele, a căror număr este estimat a fi de ordinul zecilor, acceptau să plătească sumele solicitate, care se ridicau în unele cazuri şi la 23.000 euro. Pentru obţinerea sumelor de bani cerute, victimele erau nevoite uneori să facă împrumuturi la bancă sau la diverse cunoştinţe.

Citește și: Legea a fost promulgată! Cine va putea cere recalcularea pensiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.