Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘTIREA ZILEI pentru Traian Băsescu: Decizia DEFINITIVĂ luată de judecători

Inquam Photos / Alexandru Bușcă
Basescu Traian ICCJ

Judecătorii de Curtea de Apel Bucureşti au respins, marţi, cererea de audiere a fostului preşedinte Traian Băsescu în dosarul în care membrii familiei lui Sandu Anghel (zis Bercea Mondial) au fost condamnaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu.

Familia lui Bercea a solicitat în instanţă audierea lui Traian Băsescu pe motiv că fostul preşedinte a discutat cu fratele său despre situaţia în care era implicat şi l-a sfătuit să facă plângere prealabilă. Magistraţii au decis că audierea lui Traian Băsescu nu este relevantă în acest dosar.

Citește și: O bază secretă construită de nazişti a fost descoperită în Arctica. Hitler a vrut-o cu orice preţ

De asemenea, judecătorii au respins solicitarea de audiere a lui Mircea Băsescu şi a soţiei acestuia, Doiniţa.

În schimb, instanţa a fost de acord cu audierea şi vizionarea înregistrărilor audio şi video realizate de Florin Anghel şi de către anchetatori, urmând ca la un termen ulterior al procesului să fie discutată şi o cerere de efectuare a unei expertize privind autenticitatea înregistrărilor efectuate de Mircea Băsescu.

Citește și: Un roman l-a dat in judecata pe Barack Obama!

Dosarul se află în faza de apel, după ce, pe 29 octombrie 2015, Tribunalul Constanţa i-a condamnat pe patru membri ai familiei Bercea Mondial la pedepse cu executare şi la plata de daune morale de 7.000 de euro pentru şantajarea lui Mircea Băsescu.

Astfel, Florin Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la 12 ani, 11 luni şi 20 de zile; Marius Constantin (ginerele lui Sandu Anghel) s-a ales cu patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, Fănica Anghel (soţia lui Anghel) a primit trei ani şi nouă luni; Izaura Anghel (soţia lui Marius Constantin, fiica lui Sandu Anghel) a fost condamnată la patru ani, cinci luni şi zece zile cu executare. În plus, Ion Grinică Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la şase luni prin măsură educativă neprivativă de libertate.

Citește și: Cheloo l-a făcut praf pe Guess Who: Dac’ o fi să fie, asta e, merg şi la PUȘCĂRIE / VIDEO

Totodată, instanţa a respins atunci pretenţiile civile emise de Mircea Băsescu, care a cerut daune morale de un milion de euro. Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată cu apel atât de familia lui Sandu Anghel, cât şi de Mircea Băsescu.

În iunie 2014, membrii familiei lui Bercea Mondial au fost trimişi în judecată, după ce l-au ameninţat pe Mircea Băsescu pentru a le returna o sumă de bani pe care pretindeau că i-au dat-o pentru ca fratele fostului preşedinte să intervină pe lângă magistraţi. În rechizitoriul trimis în instanţă se arată că Mircea Băsescu a înregistrat cu telefonul mobil o convorbire purtată în data de 1 noiembrie 2013 cu Florin Anghel, fiul lui Bercea, în cadrul căreia este ameninţat cu moartea.

Citește și: Ce profeții ale lui Nostradamus s-au împlinit în 2016: Ce URMEAZĂ

Într-un proces separat, Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la patru ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, el fiind găsit vinovat pentru că a promis intervenţii la judecători în schimbul sumei de 250.000 de euro, pe care a primit-o de la Florin Anghel, informează agerpres.ro.

Citește și: Barack Obama AVERTIZEAZĂ după ultima declarație a lui Donald Trump: E PERICULOASĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.