Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tismăneanu şi Liiceanu, personaje cheie pentru viitorul PNL

isp_tismaneanu_liiceanu

Articolul 146 din viitorul statul al PNL menţionează că ISP „promovează doctrina partidului şi contribuie la fundamentarea şi elaborarea politicilor publice şi a programelor sectoriale întemeiate pe aceste valori şi principii”. Institutul va fi o organizaţie rezultată din fuziunea actualului ISP cu Institutul Liberal „I.C. Brătianu”, se arată în articolul 164 al viitorului statut.

Democrat-liberalii îşi doresc să-i păstreze în noul ISP pe toţi cei care activează în actualul institut. Printre aceştia se numără Vladimir Tismăneanu, Gabriel Liiceanu sau Tom Gallagher. În ciuda unor opinii mai degrabă împotriva fuziunii (Tismăneanu), niciunul dintre membrii Consiliului academic al ISP nu şi-a anunţat intenţia de a părăsi institutul.

Una dintre persoanele din PDL responsabile cu fuziunea institutelor este Sulfina Barbu. Acesta susţine că democrat-liberalii nu şi-au popus să renunţe la persoane din actualul ISP. „Noi ne-am dori să rămânem în colaborare cu toţi cei care au fost alături de noi, dacă îşi vor dori. Nu am avut discuţii directe cu dumnealor. Dar vom discuta în săptămânile următoare şi cu colegii de la PNL, pentru că trebuie să revitalizăm ISP”, a declarat Sulfina Barbu, pentru stiripesurse.ro.

Directorul executiv al ISP, Cristina Trăilă, menţionează că legea fundaţiilor partidelor politice prevede că un partid nu poate avea decât un singur institut politic. Prin urmare, fuziunea care are loc între partide va avea loc şi la nivel de institute politice. Echipele celor două institute vor fi contopite, susţine Cristina Trăilă.

Preşedintele Institutului Liberal „I.C. Brătianu”, Gheorghe-Vlad Nistor, nu ştie nici cum se va numi viitorul institut, nici nu se declară foarte interesat de componenţa Consiliului academic. Acesta se declară interesat mai degrabă de potrivirea dintre liberalism şi conglomeratul de ideologii populare, şi mai puţin de numele celor care vor „contribui la fundamentarea şi elaborarea politicilor publice”.

Eu am încercat să explic cu toate argumentele care-mi stau la dispoziţie că o ideologie populară nu există. E un conglomerat de ideologii: conservatoare, neoconservatoare, creştin-democrată şi, acum, şi liberală. În niciun caz dacă el se va numi cum voiau unii să-i spună, Institutul de Studii I.C. Brătianu, nu ar avea niciun sens, pentru că Brătienii nu au avut nicio legătură cu conservatorismul, neoconservatorismul şi cu atât mai puţin cu creştin-democraţia, care nici nu se inventase. (...) Noi avem consiliu academic cu 25 de membri. Cine e la ei habar n-am şi mărturisesc că nici nu mă intersează foarte tare. Vom vedea în timp ce se va întâmpla”, a declarat Nistor, pentru stiripesurse.ro.

Foto: webphoto.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.