Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toader, anunț de ultimă oră: Documentele pentru extrădarea lui Ghiţă au fost trimise în Serbia

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Curtea Supremă din Belgrad a prelungit, la solicitarea României, termenul de 18 de zile pentru transmiterea cererii de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiţă, reţinut în 14 aprilie, la Belgrad, în baza unui mandat de arestare emis de autorităţile de la Bucureşti.

Ministrul Justiției a declarat joi că a trimis toate documentele pentru extrădare, dosarul fiind înregistrat la Ministerul Justiției din Serbia, și a confirmat că a cerut o prelungire cu 40 de zile pentru a preveni posibilitatea ieșirii din termen.

Franța, mișcare SURPRINZĂTOARE în România: Trimite un ambasador expert în combaterea corupției

„Am solicitat prelungirea termenului de la 18 la 40 de zile în ideea de a preîntâmpina, de a preveni posibilitatea ieșirii din termen și eliberarea celor aflați în situația respectivă. O măsură de precauție pe care am trimis-o cu mult timp în urmă. Curtea Supremă a aprobat. Noi am trimis întreaga documentație la Ministerul Justiției din Serbia. Are 475 de pagini. A fost tradusă în timp cu un efort foarte susținut și a fost înregistrată la Ministerul Justiției din Serbia. Din acest moment, adică de ieri de la orele 13.30, Ministerul Justiției din România și-a îndeplinit obligațiile pe care le avea.”, a declarat Tudorel Toader.

Tudorel Toader a anunțat luni că actele de la instanțele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiță vor fi gata în termenul legal.

„Ele sunt la traducător de multă vreme. Din momentul în care am început să primim documente, aveam traducătorii pregătiți. În scurt timp vor fi gata. Eu sunt convins că vor fi gata în termenul legal”, a spus Tudorel Toader.

Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad, în data de 14 aprilie, după ce s-a legitimat cu acte false. Ghiţă era dat în urmărire generală din luna decembrie 2016 şi se afla pe lista Europol a celor mai căutaţi infractori.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.