Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toate tunurile pe Inspecția Judiciară: Încă o instituție l-a verificat pe Lucian Netejoru (surse)

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Războiul dintre DNA și Inspecția Judiciară (IJ) s-a extins și la alte instituții. După ce judecătoarea Camelia Bogdan a sesizat DNA pentru că șeful IJ, Lucian Netejoru, nu și-a trecut în declarația de interese faptul că este mason, ar fi fost sesizată și Agenția Națională de Integritate (ANI), potrivit unor surse judiciare.

Fost şef SPP, ieşire violentă la adresa lui Hans Klemm: 'Am constatat că este un PORC'

Judecătoarea Camelia Bogdan, suspendată din magistratură, l-a reclamat la DNA, în urmă cu mai multe luni, pe judecătorul Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare. DNA a cercetat lucrurile și a ajuns la concluzia că, deși Netejoru nu și-a trecut în una dintre declarațiile de interese apartenența la Masonerie, fapta s-a prescris.

Luni, într-un interviu la Europa FM, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că procurorii au constatat că inspectorul șef al IJ a făcut parte din masonerie și nu a declarat acest lucru, însă cauza a fost clasată pe motiv de prescriere a faptelor.

"Nu a fost niciodată începută urmărirea penală in personam, s-au făcut verificări doar cu privire la faptă. În urma verificărilor, noi am constatat că într-adevăr inspectorul șef a făcut parte din masonerie, într-una dintre declarații nu a declarat acest lucru, deși era obligat, am dispus clasarea pe motiv că faptele s-au prescris și am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la această situație", a precizat Kovesi.

Cum declarațiile de interese intră și în sfera de competență a ANI, o sesizare în acest sens a ajuns și la inspectorii de integritate, potrivit unor surse. Contactați de STIRIPESURSE.RO, reprezentanții ANI nu au conformat, dar nici nu au infirmat faptul că instituția face cercetări care îl vizează pe Netejoru, iar ulterior nu s-a mai revenit cu precizări suplimentare solicitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.